Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjGospić se priprema za zakup ili prodaju državnog zemljišta

03.01.2019 12:32:55

JAVNI POZIV

za iskazivanje interesa za zakup/prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske

 

Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske 28. studenog 2018. godine, dalo SUGLASNOST na Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH na području Grada Gospića (u nastavku: Program).

Slijedom toga, Grad Gospić ovim putem želi obavijestiti sve fizičke i pravne osobe koje su zainteresirane za zakup ili kupnju državnog poljoprivrednog zemljištem, da je otvoren „JAVNI POZIV“ za iskazivanje interesa za zakup/kupnju državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Gospića.

 

SVRHA

Ovaj Javni poziv objavljuje se isključivo u svrhu pripremanja Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup/prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske.

Predmet iskazivanja interesa ovim javnim pozivom su katastarske čestice koje se nalaze u službenom popisu „Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Gospića“.

POSTUPAK

Zainteresirani mogu iskazati interes popunjavanjem obrazaca koji su objavljeni na mrežnim stranicama Grada Gospića, na poveznici http://gospic.hr/javni-poziv-za-iskazivanje-interesa-za-zakup-prodaju-poljoprivrednog-zemljista-u-vlasnistvu-republike-hrvatske/  ili se mogu podići u prostorijama Gradskog upravnog odjela za komunalnu djelatnost, stanovanje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Trg Stjepana Radića 4, svakom radnim danom od 8:00 do 14:00 sati.

Prijave se predaju u pisarnicu Grada Gospića, na adresi Budačka 55, od 8.00 do 14:00 sati, ili putem pošte.

 

Odluku o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, donosi Gradsko vijeće. Odluku o izboru najpovoljnije ponude na javnom natječaju za zakup donosi Gradsko vijeće, na prijedlog gradskog Povjerenstava za zakup poljoprivrednog zemljištu u vlasništvu države, uz prethodno mišljenje Ličko-senjske županije i suglasnost Ministarstva poljoprivrede.

 

Odluku o raspisivanju javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, donosi Gradsko vijeće. Odluku o izboru najpovoljnije ponude na javnom natječaju za prodaju donosi Gradsko vijeće, na prijedlog gradskog Povjerenstava za prodaju poljoprivrednog zemljištu u vlasništvu države, uz prethodno mišljenje Ličko-senjske županije i suglasnost Ministarstva poljoprivrede.

 

DODATNE UPUTE

Više informacija o dokumentaciji, rokovima i postupku za raspisivanje javnog natječaja za zakup/prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske  možete pronaći na poveznici:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2018_03_20_402.html (Zakon o poljoprivrednom zemljištu)

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2018_08_72_1472.html (Pravilnik o provođenju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta i zakup za ribnjake u vlasništvu Republike Hrvatske)

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2018_10_92_1800.html (Pravilnik o provođenju javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske)


www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju