Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjKlaster Lika Destination objavio 3. Javni poziv za korištenje Znaka „Lika Quality“ za proizvode

26.04.2019 12:06:16

Kao što je i najavljeno, Klaster Lika Destination objavio je novi javni poziv u kojem poziva proizvođače prehrambenih namirnica i suvenira proizvedenih na području destinacije Like da se priključe sustavu. Zbog brojnih upita o koracima prijave i dobivanja dozvole za korištenje Znaka Lika Quality, Klaster Lika Destination je, u suradnji s LAG-om Lika i LAG-om Frankopan, u ožujku održao predavanja u Rakovici, Udbini, Otočcu, Senju i Gospiću na kojima su prisutni pobliže upoznati sa sustavom Lika Quality.

Podsjetimo, Lika Quality dio je petogodišnjeg projekta integralnog razvoja Like i podvelebitskog primorja pod nazivom INTEGRA LIKA 2020, kojeg provode LAG Lika i Klaster Lika Destination. Znak „Lika Quality“ registriran je u Državnom Zavodu za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske kao jamstveni žig, nositelj je LAG Lika, a sustav provodi Klaster Lika Destination.

Pravo korištenja Znaka dodjeljuje se proizvodima koji posjeduju natprosječnu kvalitetu i koji su proizvedeni na području destinacije Lika u skladu sa svim zakonskim propisima. Sustav trenutno broji 98 proizvoda u 10 kategorija. Kao i prethodne godine, i ove će godine u NP Plitvička jezera biti uspostavljeno zajedničko prodajno mjesto proizvoda brenda Lika Quality, u suradnji s Poljoprivrednom zadrugom Lika Coop. Osim toga, proizvodi će biti zastupljeni i u ostalim nacionalnim parkovima u destinaciji. Također, nakon certifikacije proizvoda pristupit će se certifikaciji restorana koji će u svojoj ponudi imati Lika Quality proizvode.

Cilj je povezati lokalne proizvođače s područja destinacije Lika međusobno i s ugostiteljskim objektima i na taj način omogućiti im plasman proizvoda i povećati proizvodnju, odnosno lokalnim proizvođačima proširiti tržište, a turistima omogućiti da kušaju lokalne tradicijske namirnice.

Sustav Lika Quality vođen je filozofijom održivog razvoja, potiče veći obujam lokalne proizvodnje i potrošnje te na taj način čuva radna mjesta domaćeg stanovništva i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Sustav jamči kvalitetu i lokalnu proizvodnju s uporištem u tradiciji, a lokalni proizvođači uključeni su u turistički razvoj. Na taj način, osim što će se lokalnim proizvođačima stvoriti tržište, destinacija Lika će zasluženo postati nezaobilazna gastro-destinacija.

Prijave na Javni poziv mogu se do 23. svibnja 2019. dostaviti na adresu:

Klaster Lika Destination

Budačka 12

53000 Gospić

„Prijava na Javni poziv - Lika Quality“

Postupak prijave detaljno je opisan na: http://www.lika-destination.hr/novosti/javni-poziv-za-iskazivanje-interesa-za-koristenje-znaka-lika-quality-za-proizvode/, a dodatne informacije dostupne su putem e-maila lika.destination@gmail.com ili na broj telefona 053 647 042.


www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com