Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjNikola Tesla EV Rally Croatia 2019

16.05.2019 07:24:34

Ove godine opet će nas posjetiti najljepši i najtiši reli na svijetu „Nikola Tesla EV Rally Croatia 2019”, ističu u gradu  Gospiću.

U Memorijalni centar "Nikola Tesla" Smiljan dolaze 18.05.2019. u 11.00h.

Ove godine kreće iz Novog Vinodolskog 12.svibnja, a završava 19.

svibnja u Zagrebu spektakularnom utrkom u ulici Hrvatske bratske zajednice (kod NSB-a ).

Rally se odvija šestu godinu zaredom, a tijekom 8 dana, 50 timova odvoziti će rutu dugu 1.500 km kroz predivne krajolike uz mnoštvo atrakcija na ruti, koja je i službena “Zelena električna magistrala” s punionicama čije smo postavljanje inicirali na svakoj zaustavnoj točki relija u proteklom razdoblju, kako bi se privuklo što veći broj gostiju sa električnim vozilima u našu zemlju i ujedno im se omogućilo nužno punjenje.

Reli je međunarodnog karaktera, sudionici sve redom stranci od čega najviše Švicarci I Nijemci te Austrijanci I Skandinavci koji većinom nikada nisu bili u Hrvatskoj te im je sudjelovanje na reliju prvi kontakt s našom zemljom. Nijedna lokacija tijekom relija nije odabrana slučajno već s ciljem da pokaže ono najbolje što Hrvatska nudi.

Reli se od 2014. održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba koji ide ukorak s recentnim svjetskim trendovima te prepoznaje važnost edukacije I razvoja infrastrukture za električna vozila te njihove uporabe unutar gradskog središta zbog smanjenja emisije CO2 te buke ali i brojnih drugih benefita koji dolaze uz električna vozila.

Spajanjem e-mobilnosti, ekologije, tehnologije i turizma kreirali smo potpuno novi turistički proizvod sada već i globalno prepoznat pod nazivom „Nikola Tesla EV Rally Croatia“ što Zagrebu u kojem broj turista raste iz godine u godinu, daje jedinstvenu priliku da se kroz njega brandira kao „e-mobility friendly“ turistička destinacija u domovini Nikole Tesle čiju inicijativu smo pokrenuli 2014., HTZ podržava i ovogodišnji reli koji je najljepša tehnološko-turistička razglednica Hrvatske.

-18.05.2019. u 11.00h MC Nikola Tesla

RUTA: 12.-19.05.2019.

-12.05. START Novi Vinodolski

-13-16.05. Dubrovnik-Cavtat-Ston

-16-17.05. Modro i Crveno Jezero (Imotski)-Šibenik-NP Krka-Skradin -18.05. MC Nikola Tesla-Smiljan-NP Plitvička Jezera-Zagreb -19.05. FINISH Zagreb


www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju