Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjINJEKCIJA Ličko senjska kreće u spašavanje gospodarstva

05.04.2020 08:44:31
Ličko senjska županija kreće i ima obavezu spašavanja gospodarstva u županiji i očuvanje radnih mjesta, po modelu gradova Gospića i Novalje. Naime, Grad Gospić službeno je objavio da je osigurao milijun i pol kuna sredstva u proračunu za održavanje likvidnosti tvrtki u gradu idućih mjeseci. Dok će grada Novalja plaćati doprinose na plaće, kao pomoć spasu poduzetništva. Kolikom će direktnom financijskom injekcijom ličko senjska županiji pomoći gospodarstvu, poduzetnicima,obrtnicima nije poznato, to bi se trebalo doznati u Velikom tjednu.

U ŽUPANIJSKOM  PRORAČUNU  IMA  NOVCA  

Inače Proračun ličko senjske županije je 351.110.844 kuna i županija je u razdoblju od 2016. do 2019. godine ostvarila najveći porast broja zaposlenih i to za  čak 14%. Dobra je vijest da je prošle godine ličko senjska bila potpuno financijski konsolidirana i Županija završila sa milijunima kuna u plusu, da je početkom ove godine, neto prije izbijanja krize zaposlenicima isplaćena čak i 13 plaća u visini od šest tisuća kuna, pa se očekuju da će minimalno ličko senjska županija gospodarstvo pomoći sa pet milijuna kuna, što biti trebalo pomoći prevladavanju gospodarske krize. Inače u županiji su tri glavne gospodarske grane drvoprerađivačka industrija, turizam i poljoprivreda.Ličko senjska županija prije izbijanja gospodarske krize u udjelu u hrvatskomu BDP-u, bila je na simboličnoj razini oko 0,9 posto i vodila se kao statistička gospodarska pogreška, pa će financijska pomoć ličko senjske županije puno značiti za ono malo gospodarstva da ostane na životu.Inače, ličko senjska županija već je uoči direktne financijske injekcije poduzetništvu krenula u mjere pomoći pa je tako župan Darko Milinović objavio da za 4., 5., i 6. mjesec obustavljeno plaćanje najamnina (koncesija) liječnicima koji su u zakupu.

www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju