Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjČorobna zima Plitvičkih jezera

13.01.2021 08:50:05

             S prvim danima siječnja stigla je prava zima koja ovih dana itekako pokazuje zube. Temperature su se spustile ispod ništice, a val hladnoće tek stiže pa će prema kraju tjedna biti sve hladnije.


Ovih dana posebna snježna idila vlada i u našem najpoznatijem nacionalnom parku – Plitvičkim jezerima . Iako su divne u svako doba godine, kada ih prekrije snijeg Plitvice uistinu izgledaju čarobno. Dokazuju to i ove fotografije objavljene na službenom Instagram profilu Nacionalnog parka.
Ukoliko ovih dana planirate posjet Plitvičkim jezerima, donosimo nekoliko osnovnih informacija koje trebate znati.

Radno vrijeme je od 8 do 15 sati, a ulaznice možete kupiti do 13 sati. Cijena ulaznice za odrasle košta 80 kn, za studente 50 kn, djecu od 7-18 godina 35 kn, dok je klincima mlađima od 7 godina ulaz besplatan. Besplatan parking možete pronaći na Ulazu 1.

Gornja jezera su zbog snijega zatvorena za posjet do proljeća. S druge strane, kanjon Donjih jezera je trenutno zatvoren za posjećivanje, a obilazak je moguć povrh kanjona.


Brodovi voze prema redu vožnje svakih 60 minuta, a vlakovi svakih 30 minuta. Nošenje maski za lice u panoramskim vozilima i u zatvorenim prostorima je obavezno. Kapaciteti brodova i vlakova smanjeni su na 40 % tijekom trajanja posebnih mjera i ograničenja.

Ukoliko ogladnite nakon šetnje i razgledavanja, možete telefonski naručiti delicije iz Bistroa Vučnica i osobno ih preuzeti pred ulazom u restoran. Bistro se nalazi 2 km od južnog ulaza u nacionalni park (Ulaz 2), a nudi domaće kobasice, pizze, hamburgere i slastice poput torte od base.

U svakom slučaju, snježnu bajku na Plitvicama zaista se isplati vidjeti i doživjeti, pa makar i u prolazu.


www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju