Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjSKANDAL U Udbini otkrio da je direktorica komunalnog jela meso uzeto iz vojne baze, ona mu dala otkaz

26.03.2020 07:20:11
Ilija Ike Šljivić, najpoznatiji  Youtuber u Udbini dobio je nakon više od deset  godina rada otkaz u općinskom komunalnom poduzeću Komunalac  Udbina.

Šljivić tvrdi da je dobio nezakonit otkaz,kao posljedica mobinga nad njim koji je godinama provodila direktorica poduzeća  Irena  Korečić, po nalogu načelnika općine Josipa  Seučeka. 

Šljivić, koji na svome You  Tube  kanalu ima  čak 10 tisuća  pratitelja tvrdi da je dobio otkaz jer je povod bio, da je prošle godine objavio da su jednog hrvatskog branitelja u  Udbini zakopali kao  psa, a  Šljivić se pobunio da direktorica koja mu je dala otkaz nije smjela uzet  tone hrane  iz  vojne baze  na Udbini nakon završetka međunarodne vojne vježbe  prošle  godine. 

Direktorica  Irena  Korečić se nakon savjetovanja sa odvjetnikom odlučila dati krajem prošlog tjedna otkaz  Šljiviću zbog kako kaže povrede radnog prava, zbog  čestog  izbivanja  sa posla, jer  tvrdi  da   ima  pisani  trag  brojnih  opomena  koje  je  dala  Šljiviću  prije  otkaza.  Korečić  priznaje da je sa još jednim zaposlenikom komunalnog poduzeća uzela dio mesa i druge hrane što je ostalo vojsci  nakon vojne vježbe, jer kako je rekla, bilo   joj  je   žao da se  hrana  baca.

MORALA  SAM  DATI  OTKAZ

Direktorica  tvrdi  da je načelnik općine stalno opominjao  gdje su joj i što rade radnici u komunalnom poduzeću, pa je tako vidio na  terasi  jednog  udbinskog   kafića  Šljivića da ispija kavu za vrijeme radnog vremena, i priča o otkazu je krenula, a svoj će epilog dobiti na  sudu, jer Šljivić tvrdi da je dobio nezakonit otkaz i da je to obračun načelnika općine preko direktorice sa  njime, što  direktorica  i  ne  poriče, dok i sam Šljivić tvrdi da mu je direktorica rekla da mu mora dati otkaz. 

Šljivić  je dobio prije otkaza dvije opomene, koje su prema tvrdnjama same direktorice "loše pisane ", što bi moglo biti ključno na sudu kada će  otkriti  sav   prljavi  Veš  na Udbini, jer očito je da  Šljivić i njegov rad na društvenim mrežama  neke smeta, a nakon što je na svome kanalu objavio da je dobio otkaz, dobio je  iznenađujuće  veliki  broj  postova  podrške,  krajnje  neobično  za  do  jučer  komunalnog  radnika. 

Šljivić  tvrdi da se spornog dana oko  12,30  h našao na kavi sa zapovjednikom vatrogasaca u  Udbini  i  da se  zadržao  manje od pola sata i da taj dan nije koristio do tada  vrijeme  za  marendu.  Vidio me je  Načelnik općine da sjedim i odmah je zvao direktoricu, od  toga  je  otkaz  krenuo. Odmah me je zvala na  razgovor, bilo  je  to  oko  12,35 sati.  Samo se  mene pratilo, dok drugi u poduzeću svaki  dan  piju 3-5 piva  za  vrijeme  radnog  vremena  i  nikome ništa, ja  sam  jedini  dobio otkaz. Ne da se hvalim, drugi  beru smeće, a ja sam bio majstor  u  poduzeću, žali se  Šljivić  koji kaže da ga je prošle subote van  radnog vremena oko 16 sati zvala direktorica i rekla mu da mu mora dati  otkaz.Da je Šljivić bio duže vrijeme na udaru, svjedoči da je imao u poduzeću poslovođu, ali je o njegovom radu i  ponašanju  brigu je vodila direktorica, što baca mnoge sumnje, dok  direktorica tvrdi da je morala znati što radi i  da  je  točno  da  je  radio  u  poduzeću  građevinske  poslove. 

NIJE    SMIO  JAVNOSTI  OTKRITI  DA  JE  HRVATSKI  BRANITELJ  ZAKOPAN  KAO  PAS 

Šljivić tvrdi da je mobing  počeo od svibnja 2018.godine kada je kao zaposlenik komunalnog poduzeća otkrio javnosti kako je jedan hrvatski branitelj na Udbini doslovno pokopan kao pas i bez križa, što je je izazvalo veliko zgražanje  šire  javnosti. Od tada je sve počelo i nisu se  smirili  sve do dok mi nisu dali otkaz  to zaboravili, dodao  je  Šljivić, dok  direktorica  Korečić  tvrdi  da  za  otkrivanje  javnosti  da  je  jedan  hrvatski  branitelj  zakopan  bez  križa  i  kao  pas  za to nije  imao  sankcija.


DIREKTORICA  I  MESO  IZ  VOJNE  BAZE 

Ako je  Šljivić  vlasti  stao na žulj kada ih je osramotio kako se ponašaju prema hrvatskom branitelju  kada odlazi na drugi svijet, onda se direktorici očito  zamjerio, što sama  Korečić   ne krije kada se otvoreno pobunio da direktorica nije smjela odnesti sebi kući dio mesa i ostale hrane sa jednim zaposlenikom poduzeća koji i danas radi i koji je prošle godine dovezao hrpu hrane komunalnim kamionom kući, nakon završetka međunarodne vojne vježbe u vojnoj bazi na Udbini, gdje je komunalno poduzeće danima kupilo smeće. Nakon vježbe direktorica je sa zaposlenikom komunalnog Marijanom Grdošićem kamionom odvezla  kući oko 5 tona hrane, bilo je svega od mesa do sladoleda, drugi dan je vozio komunalnim vozilom u Gospić kupiti škrinju da spasi meso, rekao  je  Šljivić. 

BILO  MI  JE  ŽAO  MESA

Direktorica  Korečić  priznaje da je jela meso  iz  vojne  baze. To svi znaju, zvao me i Načelnik i pitao što se događa. Mene je moj susjed koji radi u poduzeću zamolio da mu treba kamion i nije rekao za što. Dovezao je kući pun svega, ja  nisam znala što i odakle, kasnije sam tek doznala i preko ograde mi je dao mesa, sladoleda,mlijeka,tijesta... Bilo je puno, ne  znam  koliko  i  bilo mi je žao da  hrana propadne, jer ne volim da se hrana baca, pa sam drugi dan išla u Gospić kupiti škrinju, i tako sam imala namjeru je kupiti. Vozio  me  je  Jasmina  Nadarević  sa  svojim  automobilom  i  svojom  prikolicom, nije  tačno  da  sam  koristila  službeni  automobil  u  privatne  svrhe, ispričala  je  Koretić koja je rekla da nakon toga Šljivić  proširio priču kako je uzela vojničko sljedovanje,što  mu  je  očito  zamjerila.  Ta je priča uz onu o pokopu hrvatskog branitelja bez križa očito bila okidač i dala povoda da je Šljivić dobio otkaz i da se otkaz duže vrijeme pripremao,iako  direktorica  tvrdi  da  to  nije  bila  represivna  mjera,  jer  se  dosta  skupilo.  Pitajte direktore prije mene o gospodinu  Šljiviću, svi će vam reći da se on uvijek  bunio. Oni  mu nisu dali otkaz Ja jesam, rekla nam  je  pomalo  neobična direktorica,  koja  je  otkrila  kako  neke  stvari  funkcioniraju  u  Udbini  i  koja  kaže da će na  Šljivićevo mjesto doći netko drugi i da je komunalno u Udbini uz sve otkaze u lošoj financijskoj situaciji. Tvrdim vam da sam duže vrijeme bio izložen  mobingu što je rezultiralo otkazom, imam  i  liječničku dokumentaciju. Podnijeti ću dvije tužbe zbog nezakonitog otkaza i  mobinga, zaključio  je  Šljivić  koji  dok  čeka  Sud  i  bez  prava  na  naknadu  sa  Zavoda  nastavlja  raditi  na  svome  društvenom  kanalu  koji  bi  mogao  privući  interes  šire  javnosti  kako  Udbina  funkcionira. 

www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju