Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjKAUBOJ SA OŠTARIJA Načelnik Karlobaga optužen da je zlostavljao tajnicu

08.08.2017 18:20:47

Načelnik Općine Karlobag Ivan Tomljenović kazneno će odgovarati za zlostavljanje općinskih namještenika na radu, jer je optužno vijeće Općinskog suda u Gospiću tijekom srpnja potvrdilo optužnicu tamošnjeg državnog odvjetništva iz veljače ove godine.

U obrazloženju rješenja kojim je optužnica potvrđena stoji da je Tomljenović počinio kazneno djelo zlostavljanje na radu kada je s mjesta tajnice službenicu Marinu Bačić premjestio u komunalnu službu, a što se temelji na zapisniku upravne inspekcije s podnescima o premještaju službenice, njene liječničke dokumentacije i na zapisniku o ispitivanju svjedoka, ali i presudi Upravnog suda u Rijeci te nalazu i mišljenju vještaka.

Tomljenović se žalio na optužnicu uz obrazloženje da nema dokaza da bi postupak mogao rezultirati osuđujućom presudom, ali je optužno vijeće zaključilo da je optužnica osnovana.

»Nakon izvršenog uvida u cjelokupan spis te priložene dokaze u spisu, optužno vijeće cijeni da se podignuta optužnica temelji na potrebnoj kvaliteti i kvantiteti dokaza iz kojih proizlazi relevantan stupanj postojanja osnovane sumnje da je okrivljenik Ivan Tomljenović zvani Mima počinio kazneno djelo koje mu se stavija na teret, dok će obrana u postupku pred raspravnim sucem moći izvesti dokaze obrane, a sudac potom donijeti na zakonu valjanu i obrazloženu odluku je li okrivljenik počinio kazneno djelo«, piše u obrazloženju kojim se posebno naglašava da je optužnica podignuta od strane ovlaštenog tužitelja, da je podignuta nakon ispunjenja zakonskih uvjeta te je u zakonskom roku propisno sastavljena.

Krajem 2015. Tomljenović je na zagrebačkome Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog pogodovanja tvrtki svoje supruge u gradnji šetnice u Karlobagu 2013. godine, a zbog korupcije mu se od srpnja 2016. sudi i zajedno s bivšim načelnikom ličko-senjske policije Željkom Jurkovićem. Nakon podizanja optužnice za šetnicu troje općinskih službenika u Karlobagu, koji su ujedno bili svjedoci u tom slučaju, javno su ustvrdili da su žrtve mobinga i zastraživanja, a sve s ciljem da u daljnjem tijeku sudskog postupka izmijene iskaze iz istrage.

Tomljenović, koji je u samo četiri mjeseca 2013. dvaput biran za načelnika općine Karlobag i dvaput uhićivan, posljednji je put u sukobu sa zakonom bio u veljači ove godine kada je priveden zbog prijetnji općinskom vijećniku i stranačkom kolegi Mili Milinoviću, a nakon što je ispitan pušten je da se brani sa slobode.


www.slobodnalika.com

Pošalji link

Vaš e-mail :

Prijateljev e-mail :

Link na sadržaj:

Validacija :

Prepišite tekst sa slike

Prepišite tekst sa slike :


 

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Aktualno

Kupusa, kupusa !

16.10.2018 15:51:44

Gospodarstvo

Jesen u objektivu !

05.10.2018 21:08:38
ANKETA:
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com