Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjTko je Ernest Petry : Tatin "vojnik" koji prima metke za one koji su na vlasti, a stranke mijenja kao čarape !

11.07.2019 08:36:45

Tko je Ernest Petry, direktor Elektro like?, postavlja se pitanje nakon što je jučer odradio najprljaviji politički posao, svojstveno ljudima željni vlasti, da budu prvi, a  nisu rođeni da budu prvi, a glume da im ni do čega nije stalo, jer im ništa ne treba, a u stvari htjeli bi sve. 

Petry je poznata politička ptica selica, kada je jedno vrijeme ispao iz HDZ-a, odletio je kod Pašalića u Hrvatski blok, pa preletio Stipi Mesiću, pa odletio Vesni Pusić, pa se zaletio Ivi Josipoviću, želio je da je potrajalo preći preko mosta, kleo se u Vrdoljaka, ginuo za HNS, glumio je Buru promjena, kandidirao se za župana, a znao je da nikad župan neće biti.

 A onda kada je došao na Vlast Plenković i Kapulica, metak, vratio se u HDZ i promovirao sebe kao dijete HDZ-a, sa obje strane Velebita, od tate koji spava, a pod jastukom slika Tuđmana, i vječna želja da bude u vlasti, čija ona god bila, jer kako reče Petry, njega je njegov otac učio od malena da uvijek bude prvi sa urođenom strasti ulizivanja i vječnom borbom da bude prvi. 

Petry se rodio da je uvijek u nekim kokošarskim političkim poslovima, to je jače od njega, da uvijek prima metak za druge, za mrvu svoje slave koja se valja od vlasti do vlasti, jer to je Ernest  Petry, sin od Mire Petrya pod čijom je političkom  vladavinom Gospić u ratnim godinama, sve gospićke tvornice očepušane, koji voli Tuđmana jer ima 11 tisuća kuna mirovine. 

Petry je kroz političko zujanje, jedan od tvoraca ličkog političkog čušpajza, koji se gadi ljudima, politički bumbar koji zuji, a malo meda daje. Kažu da je pravnik, i da pravo nikad ne bi završio da nije bilo Tuđmana, kome se  Petry divi, kao što se divio Vesni Pusić, Stipi Mesiću, Ivanu Vrdoljaku, Iviću Pašaliću, divi se i Dadi Milinoviću, jer da ne, ne bi jučer za njega digao ruku. Zato je jedan gospićki lokalni političar, još davno snimio Petrya i nakon niskih i visokih političkih preleta, zaključio da se radi o malom zločastom Tuđmanovom idolu, koji se rodio za lokalno političko kokošarenje, u kome se dobro snalazi u maloj bari punoj krokodila. Na zadnjim izborima za Skupštinu županije, članstvo ga nije htjelo na listu HDZ-a, no  on  se ugurao, i nanio štetu stranci, jer se procjenjuje da je samo u Gospiću odnio najmnje 500 glasova, jer mnogi su pljuvali kada su vidjeli da je Petry taj novi  HDZ.

Petry je politički put počeo 1990. u Mladeži HDZ-a, gdje mu je u to vrijeme šef bio Mario Kapulica, sadašnji predsjednik utemeljitelja HDZ-a koji danas politički pokrovitelj koji mu je namignuo da prima metak za Plenkovića, da bi spasio Milinovića. Kada je Sanader došao na čelo HDZ-a sa tatom je odletio u Hrvatski blok, a onda se, nakon njegova raspada, na nekoliko godina "povukao2 iz politike, da bi se u vrijeme SDP-ove vlasti učlanio u HNS. Bio je predsjednik gospićkog ogranka te stranke, a poslije je postao i šef županijskog HNS-a, a probijao se i do predsjednika najprije Stipe Mesića, pa potom Ive Josipovića. Kada je pao SDP odlučio se probati kao nezavisni kroz Dabinu platformu Buru promjena gdje se izborio da bude kandidat za župana, a znao je da neće pobijediti. Tada je Petry pokazao da prava ptica selica, jer glumio  je  nezavisnog, a bio je član HNS-a, čime je sebi osiguravao stolicu direktora Elektro like.


Petry se u HNS učlanio 2011. ili 2012. kad su stranku vodili Vesna Pusić i Radimir Čačić i odmah postao direktor Elektrolike. Kad je HDZ ponovno došao na vlast, tada se malo distancirao od HNS-a i koketirao s Mostom sve da bi sačuvao direktorsku poziciju. No, kada je propala vlast HDZ-a i Mosta, ponovno je postao aktivniji u HNS-u. Bio je i nezavisni vijećnik, pa onda opet u HNS-u, da bi se vrati u HDZ.

Aktualni predsjednik županijskog HNS-a Krunoslav Tomljanović isključio Petrya iz stranke krajem siječnja ove godine kad je postalo jasno da će Petry biti na listi HDZ-a za Skupštinu, ali i zbog toga što je mjesecima, zapravo, aktivno "radio " za HDZ, a danas se ispostavlja da je radio štetu.


Član sam HDZ-a od siječnja 1990., bio sam organizacijski tajnik nacionalne Mladeži HDZ-a, u vrijeme kad je Kapulica bio predsjednik, a Zdeslav Milas glavni tajnik Mladeži. Bio sam i član Središnjeg odbora HDZ-a i vijećnik HDZ-a u Županijskoj skupštini. Moj otac je jedan od utemeljitelja HDZ-a koji se osnivao i u mojoj kući jer su tamo održavani prvi sastanci - pričao je proljetos Petry ističući da je on bio pripadnik Tuđmanove mladeži.

- To mi je bila velika čast. Poštujem sve predsjednike HDZ-a, ali Tuđman je bio poseban. No, 2002. dio nas je izbrisan iz članstva, pa u to vrijeme Mladež HDZ-a pet mjeseci nije imala vodstvo. Kad su nas izbrisali iz stranke, otišli smo u Hrvatski blok koji je, zapravo, bio konzervativnije krilo HDZ-a. Mi smo se borili protiv detuđmanizacije, a skupljao sam u to vrijeme i potpise potpore generalu Anti Gotovini - kaže Petry. Dodaje kako je nekoliko godina, kad se Blok raspao, bio politički neaktivan, a onda su ga prijatelji, uglavnom bivši HDZ-ovci, nagovorili da se ponovno aktivira, pa je otišao u HNS.

- Nisam se slagao s politikom Darka Milinovića i govorio sam da ću se u HDZ vratiti kad on ode. Tako sam i napravio - kaže Petry i ističe kako on “nikada nije govorio protiv HDZ-a, nego samo protiv Milinovićevog HDZ-a”, govorio je proljetos Petry koji je jučer sve to pobio kada je primio metak za Milinovića protiv  koga  se  takmičio  sloganom, u  politici  je  obraz  i  poštenje  važni !. 

- Dvadeset godina njegove vladavine ostavilo je pustoš u u našem kraju. Lika treba strateške investicije - tvrdi Petry, dodajući kako je on, za razliku od Milinovića, “timski igrač”. U svojim stranačkim prelascima ne vidi poseban problem.

- Išao sam s nezavisnom platformom jer sam želio najbolje za svoj kraj. Ernest vam ne traži ništa za sebe, mutio je proljetos Petry koji je sa Kapulicom napravi zadnjih mjeseci veliki čušpajz što se podudara s pričama iz HDZ-a da Petry većinu poteza u Lici povlači upravo na inicijativu ovog Plenkovićeva stranačkog savjetnika i da sa njime režirao prije nekoliko dana prljavi scenarij podržavanja Milinovića na funkciji župana. Mediji su prije nekoliko mjeseci pobili teoriju Petrya, da njemu ništa ne treba, a sve je svoje osigurao. Tata uživa u Saborskoj mirovni od 11 tisuća kuna, suprugu je zaposlio kao referent na gospićkom Veleučilištu otac mu je prošle godine postao predsjednik utemeljitelja HDZ-a Ličko-senjske županije, dok mu je brat u prosincu 2018. ušao u Nacionalni odbor Mladeži HDZ-a, a uz to je, zaposlen u Parku prirode Velebit.


www.slobodnalika.com

Pošalji link

Vaš e-mail :

Prijateljev e-mail :

Link na sadržaj:

Validacija :

Prepišite tekst sa slike

Prepišite tekst sa slike :


 

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju