Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjOglasio se Načelnik općine Plitvička jezera Ante Kovač: ugroženi smo !

01.04.2020 18:15:26
Općina Plitvička Jezera se kao i svi prošlih tjedana bavila prevencijom. Pokušali smo ukazati na ozbiljnost situacije, pomoći službama i firmama koje i u ovoj situaciji moraju raditi. Situacija je takva da možemo biti zadovoljni i nadamo se da će takva i ostati. Zahvaljujemo svim građanima koji su svojim ponašanjem pridonijeli tome da smo još uvijek općina s nula pozitivnih.
Ono što slijedi jest okretanje mjerama za ublažavanje gospodarske krize. I siječanj i veljača su bili čak u financijskom plusu u odnosu na prošlu godinu, ali to su predsezonski mjeseci i ne treba biti prorok da bi se predvidjelo da će posljedice za turističku općinu kao što je naša biti katastrofalne.
Manje više ste svi mogli pratiti kakve mjere se donose širom Hrvatske. Nije uopće upitno da će netko morati plaćati ono što se ne koristi kao što je vrtić, javna površina.... Travanj je mjesec u kojem će se pokazati prve negativne posljedice i tijekom travnja će se vidjeti kako će naši poslovni subjekti reagirati na mjere koje nudi hrvatska vlada i hoće li se i u kojoj mjeri očuvati radna mjesta.
Ono što je sasvim sigurno jest da nam predstoji težak period u kojem će biti potrebno jasno definirati tko je ugrožen, tko manje tko više, i na koji način pomoći.
Općina će sama imati brojnih proračunskih problema. U prošlim godinama smo uložili mnogo u mehanizaciju naših općinskih firmi, naručeno je i dosta materijala i nadamo se da ćemo uspjeti bar donekle održati dinamiku radova. Puno toga će ovisiti o tome koliko će država i u kojim rokovima ispunjavati svoje obveze prema nama.
Optimizam ne treba gubiti. Ovo vrijeme kao zajednica trebamo iskoristiti da pogledamo sebi u oči, da razlučimo bitno od manje bitnog i da iz svega izađemo čvršći.
www.slobodnalika.com

Pošalji link

Vaš e-mail :

Prijateljev e-mail :

Link na sadržaj:

Validacija :

Prepišite tekst sa slike

Prepišite tekst sa slike :


 

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju