Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjKolakušić jutros na N1 osvojio Hrvatsku

16.12.2019 10:43:29

GOST Novog dana N1 televizije bio je predsjednički kandidat Mislav Kolakušić.

''Očekivanja su podijeljena. Očekivao sam da ćemo se na ovim izborima naći samo mi kandidati koji su uistinu prikupili potpise, nas četiri-pet kandidata, ali HDZ je drugim kandidatima podijelio potpise'', kaže Kolakušić teško optuživši HDZ.

Objasnio je kako smatra da su to izveli.

"Što se dogodilo? Jednostavno zapakirate 1000 potpisa u jednu kuvertu, 100 potpisa u drugu. To je sve jedna velika obmana... Mi znamo, imali smo štandove i znamo da na štandovima nikoga nije bilo. Znam da većina kandidata nije mogla prikupiti potpise ni na koji način", rekao je predsjednički kandidat pa se požalio i na neravnopravan medijski tretman kandidata.

"Niti jedna televizija nije nikad prenijela moj govor u Europskom parlamentu... Svi mediji objavljuju i rade naslovnice od nečijih objava na Facebooku. Od njihovih objava na Facebooku radi se stotinjak reportaža, od moje niti jedna", govori Kolakušić.

Kaže da je zemlju obišao dva puta

Upitan o tome zašto ne sudjeluje u klasičnoj kampanji kao ostali kandidati, rekao je kako je obišao zemlju dva puta.

"Ja sam Hrvatsku obišao dva puta. Nastupam točno onoliko koliko mislim da treba. Kandidatima se predbacuje da nisu iznijeli program. U svim tim nastupima ja pokušavam, ali onda me se prekine."

Sve o njegovim stavovima i programu može se vidjeti na Facebook stranici, kaže Kolakušić. "Već sam dva puta obišao Hrvatsku. Ovo je moderan svijet, ovo je moderno doba. Vi da biste s nekim komunicirali, ne morate otići u njegovu kuću", ističe. 

"U Hrvatskoj koja nema nikakvu proizvodnju i nikakvo gospodarstvo i samo se zadužuje - to će dovesti do financijske propasti. Ako se građani ipak osvijeste i izađe 60 posto građana na ove izbore, mogao bih ući u drugi krug. Građani se jednostavno vole šaliti i sad su spremni za šalu. Dragi moji građani, približava se trenutak da će za veliki broj građana biti gore nego ikad", naglašava Kolakušić. 

Prozvao Juričana

Možemo li mi izdržati da imamo jednog zaposlenog na jednog umirovljenika, pita se Kolakušić. "Mi sad imamo milijun i petsto tisuća zaposlenih, od toga tristo tisuća u javnoj i državnoj upravi. Ako sada ne napravimo ogroman zaokret, naći se u situaciji kada će biti prekasno", rekao je. 

Poziva građane da izađu na izbore. 

"Onaj koji dobije mandat, samo on ima pravo dalje voditi političku priču. Da opet ne dođe do raspršivanja glasova. Zato sam ja i rekao, ako ne dobijem 600 tisuća glasova, moja opcija ne ide na parlamentarne izbore jer to nema smisla. Dobiti 10 - 15 zastupnika u Saboru i glumiti Most, to nema nikakve perspektive", napominje. 

"Više će doprinijeti ostanku na vlasti ova zafrkancija kandidata nego ovi koji će direktno glasati za HDZ. Ako gospodin Juričan odnese 2 posto, on će jednako tako biti zaslužan za pobjedu HDZ-a", dodaje.

"Osim onih sigurno vaših glasova, postoji i veliki broj glasova koji se predomišlja. Kako vi sad mislite da je svejedno ima li 11 kandidata ili 4 kandidata", pita se Kolakušić. 

Rekao je kako on ima oko 200 tisuća sigurnih glasača, "što je malo". 

"Mi cijelo vrijeme u zakonodavnom pogledu izmišljamo toplu vodu. Apsolutno svi kvalitetni zakoni u svijetu već su napisani. Za prevođenje zakona vam treba iznimno malo vremena. Jedini problem koji se može ovim promjenama pojaviti jest prikupljanje potpisa za referendum, jer je za to potrebno 3 milijuna kuna. Građanske inicijative će morati ići u izmjene Ustava", dodaje. 

Govorio o promjeni ustava

Smatra kako su u ovakvom parlamentarnom sustavu u Hrvatskoj izmjene "apsolutno nemoguće". 

"Možete odmah izmijeniti Ustav, jedna izborna jedinica - nema županija, 51 zastupnika i jedan predstavnik manjina. Imat ćemo 10 ministarstava. Umjesto 150 ministara, državnih tajnika i pomoćnika, imat ćemo 20. Tih 20 ljudi moraju biti jako dobro plaćeni. Kada se morate boruti s korupcijom i imate veliki problem, ne postoji niti jedna osoba koja će doći raditi za plaću od 13-14 tisuća kuna za taj posao", objašnjava Kolakušić. 

Rekao je kako se suštinske promjene mogu napraviti odmah izmjenom Ustava. 

"Nikakvim dekretom nemam u planu ukidati gradove i općine. Jedino treba ukinuti županije. Nitko neće dobiti odmah otkaz u državnoj upravi. Oni će biti mobilno radno tijelo - selit ćemo ga od područja do područja. 

Na pitanje koliko vremena bi trebalo da se sve to realizira, odgovara: "Ovaj prvi rok je od 3-6 mjeseci. Ova daljnja reorganizacija bi trajala otprilike 2 godine. To bi Hrvatskoj dalo mogućnost da vratimo pravdu i jednakost", pojašnjava. 


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju