Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjGospić aktivan u zaštiti životinja

22.01.2020 19:07:49

Grad Gospić kao odgovorna jedinica lokalne samouprave aktivno se uključila u provedbu Zakona o zaštiti životinja. Naime, danas su u Uredu Zamjenice gradonačelnika Grada Gospića  Kristine Prša potpisani ugovori sa pružateljem usluga Veterinarskom ambulantom iz Gospića za financiranje troškova mikročipiranja pasa, sufinanciranje troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka te sufinanciranje umjetnog osjemenjivanja goveda.

Vlasnicima pasa troškovi označavanja – mikročipiranja pasa financirat će se sa iznosom od 100,00 kn s PDV-om. U cilju smanjenja broja neoznačenih pasa na području Gospića podsjećamo sve vlasnike pasa koji do sada nisu označeni mikročipom da je ovo označavanje njihova zakonska obaveza, u suprotnom moguće je izricanje novčane kazne.

Od ove godine uz kastraciju i sterilizaciju pasa uvedeno je sufinanciranje i za mačke. Nadamo se da će se mještani u velikom broju odazvati ovom pozivu jer je u svačijem interesu smanjenje broja napuštenih životinja

Također se od ove godine izdvajaju veća sredstva za umjetno osjemenjivanje goveda (plotkinja) te Grad vlasnicima do 19 goveda sufinancira 150,00 kuna, a iznad 19 goveda 200,00 kuna.

Troškovi usluga biti će umanjeni za vlasnike koji imaju prebivalište na području Gospića.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Gospodarstvo

Prvi obrisi velikog vjetroparka u zaleđu Senja

29.09.2020 21:25:19

Politika

I bez Milinovića HDZ je utvrda

06.07.2020 07:35:57
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com