Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjMario Stilinović novi predsjednik HDZ-a Gospić : vrijeme je da HDZ-ovcima vratimo Gospić

30.11.2020 20:56:08

      Mario  Stilinović, direktor  Uprave  hrvatskih  šuma  u  Gospiću  novi  je  predsjednik  HDZ-a  Gospić.  Stilinović  kaže  da  je  za  predsjednika Županijske organizacije izabran dosadašnji predsjednik Marijan Kustić, dok  je  on  izabran za Predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Grada Gospića. Također sam uz  Sanjina Rukavinu, Branislava Šutića i Ivana Turića izabran za potpredsjednika Županijske organizacije HDZ-a LSŽ. Za potpredsjednike Gradske organizacije HDZ-a Gospića izabrani su zastupnica u Hrvatskom saboru Anita Pocrnić-Radošević, ravnatelj Osnovne škole u Gospiću Ivica Radošević, te profesorica i vijećnica u Gradskom vijeću Grada Gospića Anela Serdar-Pašalić. Svih troje novoizabranih potpredsjednika Gradske organizacije su u protekle tri godine aktivno sudjelovali u radu Povjerenstva GO HDZ-a Grada Gospića, te dali veliki doprinos stabilizaciji stranke u našem gradu i doprinijeli odličnim izbornim rezultatima HDZ-a koji su se provodili u proteklom periodu. Ovdje posebno ističem ulogu Ivice Radoševića koji je kao Povjerenik Gradske organizacije održao stabilnost HDZ-a u Gospiću i zajedništvo svih onih članova koji su bili spremni interes stranke staviti ispred svog osobnog interesa,  ističe  Stilinović. 

U Gradski odbor HDZ-a Grada Gospića izabrana su 23 člana. Tu imamo vrhunsku ekipu koju čine utemeljitelji HDZ-a, hrvatski branitelji, rukovoditelji državnih i javnih poduzeća, poduzetnici, gospodarstvenici, umirovljenici i mladež. Uglavnom, radi se o iskusnim, sposobnim, kvalitetnim, školovanim i uspješnim osobama koje su spremne dati svoj doprinos boljem funkcioniranju stranke te kroz stranačke aktivnosti pridonositi poboljšanju kvalitete života građana Gospića,  ističe  Stilinović. 


Gradska organizacija HDZ-a Grada Gospića u potpunosti podupire politiku i vodstvo stranke na čelu sa Predsjednikom Plenkovićem. To smo potvrdili na izborima za predsjednika stranke kada je  Andreja Plenkovića i cijeli njegov tim podržalo više od 70 % članova stranke koji su izišli na izbore. Zahvalni smo vodstvu stranke, što je tijekom ovog turbulentnog razdoblja u gospićkoj organizaciji HDZ-a, prepoznalo potencijal i želju za kvalitetnim radom te pružalo bezuvjetnu podršku radu tadašnjem povjerenstvu, a koja će uvjereni smo nastaviti i nakon provedenih unutarstranačkih izbora,  dodaje  Stilinović. 


Jedan od glavnih zadataka biti će aktivacija i intenziviranje rada temeljnih organizacija. Kroz rad temeljnih organizacija želimo maksimalno otvoriti stranku prema članstvu te na taj način uključiti što veći broj članova da aktivno sudjeluju u donošenju odluka i radu stranke. Želimo voditi politiku tolerancije i uvažavanja, a posebno nam je važna priprema za predstojeće lokalne izbore. Rezultat tih izbora uvelike će odrediti budućnost našeg grada. Da bi Gospić napokon krenuo putem razvoja i boljitka neophodno je postići sinergiju lokalne i državne vlasti, a ta sinergija se mora koristiti za dobrobit cijele zajednice, a ne pojedinca ili užeg kruga ljudi. Ostvarenje toga moguće je jedino povratkom HDZ-a na vlast u Gospiću. Imamo timove poštenih i kompetentnih ljudi koji će osmisliti, a u suradnji sa Vladom RH i nadležnim ministarstvima i osigurati provedbu projekata od interesa za građane Grada Gospića,  ističe  Stilinović  dodajući  da  je  opći   dojam da se protekli 20-godišnji period mogao i morao bolje iskoristiti. Međutim, u gospodarskom smislu se nismo pomaknuli sa „mrtve točke“, a paralelno smo doživjeli demografsku i kulturološku regresiju,  ističe  Stilinović   koji  što se tiče mogućeg odljeva dijela članstva i na to  je  novi  HDZ  u  Gospiću  spreman.  Ne očekujemo neki veći  broj osoba koje bi napustile članstvo u stranci. Uglavnom za pretpostaviti je da će stranku napustiti osobe koje posljednjih godina djeluju suprotno Statutu HDZ-a i koje su na proteklim izvanrednim županijskim izborima 2019. god. već podržavale druge kandidate. Moram reći da je u članstvo Gradske organizacije HDZ-a u posljednje dvije godine pristupilo gotovo 300 novih članova, uglavnom mlađih ljudi. Poštujemo svačije pravo na izbor i cijenimo one koji su to spremni javno izreći. Ipak, pozivamo članice i članove HDZ-a u Gospiću da ostanu dio HDZ-a – najjače političke stranke u Gradu Gospiću, Ličko-senjskoj županiji i Republici Hrvatskoj, te na taj način ostvare veću mogućnost sudjelovanja u rješavanju problema sa kojima se svi svakodnevno susrećemo.Koristim prigodu da pozovem sve članove i simpatizere da se aktivno uključe u rad i aktivnosti HDZ-a Grada Gospića. Svaki član mora dati svoj doprinos da HDZ u Gospiću, a onda i cijeloj Lici, pozicioniramo na mjesto koje mu pripada i zaslužuje. Vrata stranke su otvorena za svakoga tko želi raditi odnosno tko želi dobro našim sugrađanima. Ne budite promatrači, dođite, zovite, pošaljite pismo, kritizirajte, pohvalite i najbitnije   podržite  HDZ. Na nama je sada da vratimo Gospićanima HDZ, a na svima Vama je da HDZ-u vratimo Gospić,  ističe  Stilinović.


www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju