Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjHoće li domoljubi skrkati Spomenik partizanima u Perušiću ?

31.05.2020 08:38:18

      U Perušiću niti korona ne može spriječiti borbe oko spomenika partizanima u centru mjesta. Pitanje je hoće li domoljubna Vlast uspjeti srušiti partizanski spomenik poginulim partizanima koji su dali živote za našu radost !. Spomenik općinska Vlast na čelu sa domoljubnim načelnikom želi srušiti i obrisati povijest i na mjestu partizanske kosturnice sagraditi dječje igralište, a drugi ne žele niti čuti da se Spomenik sruši. Spomen-kosturnica poginulim borcima NOB-a u glavnom parku sagrađena je 1980.godine.Deset godina bila je glavno mjesto za selfije i glavna slika razglednica  Perušića. Kada  je došla Hrvatska mnogi partizanski spomenici posvuda su skrkani, danas po tim mjestima ovce i krave pasu, no zanimljivo je jedino do danas preživio partizanski spomenik u Perušiću koji tako 30 godina nije smetao nikome, uklopio se u obnovljeni Park i danas 30 godina počeo je smetati, što mnogi tumače da je to obračun domoljuba sa partizanima i pokušaj brisanja posljednjeg simbola narodno oslobodilačke borbe. Perušić je  inače  bio poznato komunističko mjesto, a danas slovi kao jako domoljubno, pa je to jedan od razloga što 30 godina nikome partizanski Spomenik nije smetao i od jednom je počeo smetati.

U  IGRI  JE  300  TISUĆA  KUNA 

 Domoljubna Vlast u Perušiću ne odustaje od posla jer gotovo 300 tisuća kuna je već osigurano za izgradnju igrališta što se drži prioritetetom jer ovogodišnji proračun općine je čak 70 milijuna kuna i investicije su općinskoj vlasti puno važnije od nostalgije za komunističkim vremenima, dok protivnici rušenja spomenika svim se silama trude da u gradskom parku i dalje ostane natpis partizanske radosti. Pošto je Vlast odlučila srušiti spomenik za očekivati je da će se dogoditi scenarij sličan onome iz Svetog Roka kada su specijalci čuvali građevinarce dok se srušili spomenik  Mili  Budaku, pa bi  Perušić mogao dospjeti na udarne vijesti nacionalnih medija i televizija. Ima i oni koji kažu da se Spomenik idealno uklapa u poznatu turističku reklamu Perušića "bogatstvo  raznolikosti ".


www.slobodnalika.com

Pošalji link

Vaš e-mail :

Prijateljev e-mail :

Link na sadržaj:

Validacija :

Prepišite tekst sa slike

Prepišite tekst sa slike :


 

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Aktualno

Uskoro nova Arena

31.07.2020 09:58:45

Politika

I bez Milinovića HDZ je utvrda

06.07.2020 07:35:57