Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjDogađanja k'o na traci: Otočac vikendi živo, živo!

18.06.2015 16:44:39

U Otočcu se događanja  na  početku  ljeta   nižu kao na traci. I to ne bilo kakva, neki sastančići ili promotivne akcije, već prava velika masovna događanja!.


Već ovog vikenda, u petak i subotu, 19. i 20. lipnja 2015., Otočac se pretvara u centar folklora jer se održava 16. smotra folklora Otočac 2015. Doduše, Županija je povukla svoj financijski udio, no to neće imati nikakva utjecaja na samu smotru. Održat će se u obliku kao i do sada: u petak navečer biraju se najljepše djevojke u narodnoj nošnji i najoriginalnije muške nošnje, a u subotu od 18 sati kreće mimohod brojnih folklornih skupina te potom i njihovi nastupi na pozornici na Trgu Dražena Bobinca u centru grada.

Sljedećeg vikenda pak održava se tradicionalna biciklijada, memorijalna 9. Barkanijada, a vikend iza toga motorijada! Od 2. srpnja kreće i bogato otočko Dječje ljeto s brojinim radionicama i vježbaonicama (s čak 20 pojedinačnih događanja za djecu), a održat će se i popularna manifestacija Eko-etno sa sajmom i tradicionalnim natjecanjem u pripremanju lovačkih kotlića.

Prošlog vikenda održani su u Otočcu vrlo uspješni Dani šumarstva 2015. (petak i subota) s državnim natjecanjem u šumarskim disciplinama te 1. Ivanjski dani u Švici, koji su nadmašili sva očekivanja jer se na Švičkom jezeru okupilo više od 500 ljudi i 18 ekipa u pripremanju kotlića! "Pala" je i Strikomanova milenijska fotografija "Švička pastrva".

Tu su i malonogometni turnir 25. lipnja, promocije knjiga, brojni vjerski sadržaji...


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju