Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjReagiranje dr.Dražen Jurković : političku detronizaciju je doživio Milinović, sa ministrom Kujunžićem imam korektnu suradnju

19.07.2019 17:07:57


 

 

Poštovani,

molim Vas da u cijelosti objavite reakciju na tekst „Neuspjeli detronizator Milinovića i Kujundžića“ koji je objavljen na jednom lokalnom portalu.

Obzirom da portal koji je objavio taj naručenin tekst, nije do sada imao praksu autentičnog prenošenja onoga što sam uistinu rekao, nemam razloga vjerovati da će ovaj put biti drugačije, stoga Vas molim da mi omogućite da to učinim putem Vašeg portala.

U navedenom tekstu je izrečena potpuna neistina da sam radio bilo kakvu samopromociju kako bih sebe predstavio javnosti kao potencijalnog kandidata za ministarsku poziciju, prigodom zadnje rekonstrukcije Vlade, s isključivim ciljem da me se ponizi i prikaže u javnosti kao samoreklamera i čovjeka koji ne drži do osnovnih ljudskih i profesionalnih vrijednosti. Istina je da ni na koji način nisam komunicirao s medijima po pitanju eventualnih kandidata za mjesto ministra zdravstva, pa tako ni s potpisnikom članka u tim dnevnim tiskovinama. Tko su bili izvori informacija o potencijalnim kandidatima za ministra, kao i otkud između ostalih i moje ime,  znaju autori tog teksta, a ja zbilja nisam upućen u to.

S ministrom Kujundžićem imam veoma korektnu suradnju, a ona će na žalost „visokog izvora“ takva i ostati.

Navodni „visoki izvor iz Zagreba“ na koji se poziva ovaj portal, sjedi u uredu župana u Gospiću. Nije teško prepoznati svakom tko prati lokalne prilike  osebujan, samoljubiv i „prljav“ stil koji otkriva stvarnog autora ovog teksta.

Iako je drugi dio teksta toliko prizeman da ne zaslužuje osvrt, ipak moram pravom, a ne fiktivnom autoru ovog teksta, koji inače sebe „skromno“ smatra zaslužnim za sve što se u Lici dogodilo posljednjih 20 godina, poručiti, da ono što sam  postigao u bilo kom periodu svoga  života i na bilo kojem polju, ne dugujem nikome drugome osim dragom Bogu, svojoj obitelji, prijateljima te ogromnom uloženom trudu u stalnu edukaciju i profesionalni napredak.

I konačno, Milinovića je rušila samo njegova beskrajna ambicija koja je u njemu stvarala ideju da može postati predsjednik HDZ-a. Ideja koja je očito, na njegovu žalost, bila u ogromnom nesrazmjeru s njegovim mogućnostima i političkim ugledom. Zbog toga nije trpio Jadranku Kosor, s Tomislavom Karamarkom bio u latentnom sukobu, a Andrej Plenković i vrh stranke ga je nakon poznatog autobusnog desanta na Zagreb i prijetnje pohodom deset tisuća „bosonogih“ isključio iz stranačkog života.

 Političku detronizaciju, o kojoj govori, doživio je on na proteklim lokalnim izborim od građana Ličko-senjske županije. Njegova, „pobjednička“ lista osvojila je svega 20% glasova na Županji, u kojoj je još uvijek aktualni župan i dugodišnji politički vladar. Još bolnija detronizacija uslijedila je u gradu Gospiću gde ga je svojim imenom, do nogu, politički potukao Karlo Starčević i tako jasno pokazao da on bez podrške HDZ-a politički nema ni približno onaj značaj u koji je godinama uvjeravao javnost.

 

                                                          DRAŽEN  JURKOVIĆ


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Aktualno

Kolakušić je 5

11.12.2019 20:52:31

Gospodarstvo

Prosinac u Gospiću pun domaće ličke hrane

12.12.2019 09:37:02

Politika

Kolakušić je 5

11.12.2019 20:52:31