Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, Senj



Karlo Starčević : Tko je mene do sada mogao kupiti ?

06.05.2019 21:01:36

Sa  Karlom  Starčevićem, gradonačelnikom  Gospića  i  predsjednikom  HSP-a  na  nacionalnoj  razni  vodili  smo  otvoreni  razgovor, uoči  još  jednih  izbora,  onih   za  Europski  parlament,  na  koje  Starčević  ide  sa  svojom  strankom  HSP   i  Neovisnim  za  Hrvatsku,  gdje  Starčević  uoči  izbora  ističe  da  je  prava  istina  o  Europskoj  uniji  poražavajuća. Kao  i  uvijek  vodili  smo  otvoreni  razgovor  sa  Starčevićem. 


Uskoro su izbori za EU parlament, idete na listi Nezavisnih za Hrvatsku, kakva su očekivanja, što će donijeti izbori i što očekujete?

Kao prvo mi smo koalicija i nismo na ničijoj listi. Mi smo partneri i lista se zove Neovisni za Hrvatsku i Hrvatska stranka prava. Vjerujemo da će Hrvatski narod progledati i sa ponosom tvrdim da čestiti, pošteni i državotvorni nemaju za koga glasati osim za našu listu. Očekujemo da će se ulaskom nekoga sa naše liste prvi puta u Europskom parlamentu čuti i HRVATSKI GLAS i da će se konačno u Europi čuti hrvatska istina. Do sada smo slušali globaliste, anacionaliste, europeiste, anarhiste kao i drugu sramotu, samo ne Hrvate i hrvatske interese.

Dok u Gradu Gospiću vlada politički mir, u LS županiji je turbulentno. Kakav rasplet očekujete?

Vijećnici Grada Gospića su se otrgli stranačko – političkoj stegi. Uvidjeli su da se Gradom nije nikada bolje i stručnije upravljalo nego sada. Imamo desetine projekata koji se izvode i puno više projekata u pripremi za slijedeće razdoblje. Županijski izbori su pokazali da građani u nas imaju povjerenja i da su uz nas. Pobijedili smo premoćno u Gradu. Na županijskoj razini se bura vratila kući. Župan je godinu i pol dana rušio mene a sada ruše njega njegovi. To je znak da je godinama vodio pogrešnu politiku koja mu se sada razbija o glavu. Ja u tome ne sudjelujem niti ću sudjelovati. Ukoliko dođe do novih izbora HSP je spreman u županiji preuzeti odgovornost. Imamo TOP-TIM za župana i dožupane a o listi da i ne govorimo. Što se tiče raspleta neću i ne želim špekulirati. Već je do sada proliveno puno zle krvi.

 U javnosti se pojavila informacija da će Vas župan Darko Milinović kupiti?

 Bio bih najveća ništarija kada bih iznevjerio moje birače. Nikada me nitko nije kupio niti je to mogao. O takvim pričama ne želim raspravljati. Tko su ti u Županiji i koliko imaju novca da bi me mogli kupiti?

Evidentno je da župan Milinović nema više podrške niti ima legitimiteta ostati na čelu Županije. Treba li Milinović podnijeti ostavku?

 Točno je da više nema legitimiteta. On je još uvijek HDZ-ov župan pošto je izabran kao HDZ- ov kandidat. Kakva je politička praksa u Hrvatskoj, niti jedan političar za života nije podnio ostavku pa vjerujem da će tako biti i sada.

Mnogi poznavatelji političkih prilika tvrde da bi na jesen, ako ponovno dođe do izbora, HSP mogao polučiti gotovo duplo bolji rezultat za razliku od ovoga u ožujku ?.

Dakako da sam i sam u to vjerujem. Sigurno ćemo biti najjača politička snaga u Županiji. Građani su vidjeli kako se kvalitetno i stabilno upravlja Gradom Gospićem pa žele takvu Upravu preslikati i u Županiji. Sva mudrost je u poštenju a to nema svatko.

 U Gospiću vlada mir no problem je gospodarstvo? Što kažete na to?

U materijalno i duhovo razoren prostor dovesti investitore je doista prava umjetnost. Pregovaramo sa desetinama ulagača i nadam se da ćemo uskoro vidjeti prve ulagače u Gospiću. Nepovratno je Gospić izgubio desetak tisuća ljudi i isto toliko radnih mjesta i to je sada teško vratiti. Sve snage smo usredotočili na otvaranju proizvodnih radnih mjesta i ako itko to može u Gospiću napraviti onda je to Karlo Starčević koji se višestruko i dokazao. Radimo infrastrukturu i stvaramo uvjete za poduzetništvo kojemu ćemo biti poticajna logistika a ne represivna batina.

Razgovarao  :  Željko  Popović 


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju