Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjPečnja pekmeza u NP Plitvička jezera

20.09.2020 11:09:45

Djelatnici Nacionalnog parka Plitvička jezera pridružuju se tradiciji koja je u Lici utkana u život i običaje. Park tako organizira pečenju pekmeza koje će se održati u utorak 22. rujna 2020. godine u 13,00 sati u restoranu Lička kuća gdje ćete imati priliku degustirati domaće štrudle, knedle punjene domaćim šljivama, palačinke s pekmezom, buhtle, pite sa šljivama te ličku šljivovicu s oznakom Lika Quality.

Šljiva koja će se brati i koristiti za pekmez biti će šljiva Bistrica koju mnogi nazivaju kraljicom šljiva i nacionalnim ponosom hrvatskih voćara. Njeni plodovi imaju višestruku primjenu: koriste se za konzumaciju, pripremu pekmeza i džemova, kao i za pečenje rakije. Nazivaju je i kraljica rakije jer nijedna šljiva ne daje buke kao šljiva Bistrica.

Želja nam je ovakvim aktivnostima održati običaje branja šljiva i pečenja pekmeza, prezentirati ih u budućnosti svim posjetiteljima Nacionalnog parka Plitvička jezera te potaknuti stanovništvo Lika destinacije na sadnju novih nasada šljive Bistrice.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com