Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjMario Stilinović novi predsjednik HDZ-a Gospić : vrijeme je da HDZ-ovcima vratimo Gospić

30.11.2020 20:56:08

      Mario  Stilinović, direktor  Uprave  hrvatskih  šuma  u  Gospiću  novi  je  predsjednik  HDZ-a  Gospić.  Stilinović  kaže  da  je  za  predsjednika Županijske organizacije izabran dosadašnji predsjednik Marijan Kustić, dok  je  on  izabran za Predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Grada Gospića. Također sam uz  Sanjina Rukavinu, Branislava Šutića i Ivana Turića izabran za potpredsjednika Županijske organizacije HDZ-a LSŽ. Za potpredsjednike Gradske organizacije HDZ-a Gospića izabrani su zastupnica u Hrvatskom saboru Anita Pocrnić-Radošević, ravnatelj Osnovne škole u Gospiću Ivica Radošević, te profesorica i vijećnica u Gradskom vijeću Grada Gospića Anela Serdar-Pašalić. Svih troje novoizabranih potpredsjednika Gradske organizacije su u protekle tri godine aktivno sudjelovali u radu Povjerenstva GO HDZ-a Grada Gospića, te dali veliki doprinos stabilizaciji stranke u našem gradu i doprinijeli odličnim izbornim rezultatima HDZ-a koji su se provodili u proteklom periodu. Ovdje posebno ističem ulogu Ivice Radoševića koji je kao Povjerenik Gradske organizacije održao stabilnost HDZ-a u Gospiću i zajedništvo svih onih članova koji su bili spremni interes stranke staviti ispred svog osobnog interesa,  ističe  Stilinović. 

U Gradski odbor HDZ-a Grada Gospića izabrana su 23 člana. Tu imamo vrhunsku ekipu koju čine utemeljitelji HDZ-a, hrvatski branitelji, rukovoditelji državnih i javnih poduzeća, poduzetnici, gospodarstvenici, umirovljenici i mladež. Uglavnom, radi se o iskusnim, sposobnim, kvalitetnim, školovanim i uspješnim osobama koje su spremne dati svoj doprinos boljem funkcioniranju stranke te kroz stranačke aktivnosti pridonositi poboljšanju kvalitete života građana Gospića,  ističe  Stilinović. 


Gradska organizacija HDZ-a Grada Gospića u potpunosti podupire politiku i vodstvo stranke na čelu sa Predsjednikom Plenkovićem. To smo potvrdili na izborima za predsjednika stranke kada je  Andreja Plenkovića i cijeli njegov tim podržalo više od 70 % članova stranke koji su izišli na izbore. Zahvalni smo vodstvu stranke, što je tijekom ovog turbulentnog razdoblja u gospićkoj organizaciji HDZ-a, prepoznalo potencijal i želju za kvalitetnim radom te pružalo bezuvjetnu podršku radu tadašnjem povjerenstvu, a koja će uvjereni smo nastaviti i nakon provedenih unutarstranačkih izbora,  dodaje  Stilinović. 


Jedan od glavnih zadataka biti će aktivacija i intenziviranje rada temeljnih organizacija. Kroz rad temeljnih organizacija želimo maksimalno otvoriti stranku prema članstvu te na taj način uključiti što veći broj članova da aktivno sudjeluju u donošenju odluka i radu stranke. Želimo voditi politiku tolerancije i uvažavanja, a posebno nam je važna priprema za predstojeće lokalne izbore. Rezultat tih izbora uvelike će odrediti budućnost našeg grada. Da bi Gospić napokon krenuo putem razvoja i boljitka neophodno je postići sinergiju lokalne i državne vlasti, a ta sinergija se mora koristiti za dobrobit cijele zajednice, a ne pojedinca ili užeg kruga ljudi. Ostvarenje toga moguće je jedino povratkom HDZ-a na vlast u Gospiću. Imamo timove poštenih i kompetentnih ljudi koji će osmisliti, a u suradnji sa Vladom RH i nadležnim ministarstvima i osigurati provedbu projekata od interesa za građane Grada Gospića,  ističe  Stilinović  dodajući  da  je  opći   dojam da se protekli 20-godišnji period mogao i morao bolje iskoristiti. Međutim, u gospodarskom smislu se nismo pomaknuli sa „mrtve točke“, a paralelno smo doživjeli demografsku i kulturološku regresiju,  ističe  Stilinović   koji  što se tiče mogućeg odljeva dijela članstva i na to  je  novi  HDZ  u  Gospiću  spreman.  Ne očekujemo neki veći  broj osoba koje bi napustile članstvo u stranci. Uglavnom za pretpostaviti je da će stranku napustiti osobe koje posljednjih godina djeluju suprotno Statutu HDZ-a i koje su na proteklim izvanrednim županijskim izborima 2019. god. već podržavale druge kandidate. Moram reći da je u članstvo Gradske organizacije HDZ-a u posljednje dvije godine pristupilo gotovo 300 novih članova, uglavnom mlađih ljudi. Poštujemo svačije pravo na izbor i cijenimo one koji su to spremni javno izreći. Ipak, pozivamo članice i članove HDZ-a u Gospiću da ostanu dio HDZ-a – najjače političke stranke u Gradu Gospiću, Ličko-senjskoj županiji i Republici Hrvatskoj, te na taj način ostvare veću mogućnost sudjelovanja u rješavanju problema sa kojima se svi svakodnevno susrećemo.Koristim prigodu da pozovem sve članove i simpatizere da se aktivno uključe u rad i aktivnosti HDZ-a Grada Gospića. Svaki član mora dati svoj doprinos da HDZ u Gospiću, a onda i cijeloj Lici, pozicioniramo na mjesto koje mu pripada i zaslužuje. Vrata stranke su otvorena za svakoga tko želi raditi odnosno tko želi dobro našim sugrađanima. Ne budite promatrači, dođite, zovite, pošaljite pismo, kritizirajte, pohvalite i najbitnije   podržite  HDZ. Na nama je sada da vratimo Gospićanima HDZ, a na svima Vama je da HDZ-u vratimo Gospić,  ističe  Stilinović.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju