Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjHrvatska u znatnom plusu! Iz EU proračuna smo primili 14,4 milijardi kuna više nego što smo uplatili!

12.05.2019 15:00:23

Hrvatska je od ulaska u Europsku uniju u zajednički proračun uplatila 19,7 milijarda kuna, a u istom je razdoblju iz EU-a primila 34,1 milijarda kuna. Time je ostvarila plus od 14,4 milijarda kuna!

Sa sve bržom i kvalitetnijom apsorpcijom EU sredstava, dostupnih kroz fondove Europske unije, ta će razlika kontinuirano nastavljati rasti.

Iz EU fondova više od 80% javnih investicija

Trenutačno se u Hrvatskoj više od 80 posto svih javnih investicija i 8.306 privatnih poduzeća financira nepovratnim sredstvima EU-ovih fondova.

U aktualnoj omotnici Hrvatskoj je na raspolaganju iz europskih fondova ukupno 10,7 milijardi eura. Dosad je ugovoreno 66 posto alokacije i raspisano gotovo 85 posto natječaja, dok je korisnicima isplaćeno 21 posto dodijeljenih sredstava. Smisao EU fondova s aspekta Vlade HDZ-a ima dva temeljna značaja: da smanjimo unutarnje nejednakosti u razvijenosti županija te da u što kraćem roku dosegnemo razvoj članica EU-a čije su regije gospodarski razvijenije.www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju