Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjOpćina Plitvička jezera otplatila kredite za KIC

04.12.2019 19:48:12
 U ovo božićno vrijeme smo uspjeli danas skinuti veliki teret s vrata i otplatiti zadnju ratu KIC-a. Tehnički je prošao, uporabna se dobila i prošli tjedan su uklonjeni zadnji nedostaci od strane izvođača te je potpisan primopredajni zapisnik,  ističe  načelnik  općine  Plitvička  jezera  Ante  Kovač. 
Ukupni troškovi gradnje iznosili su 14.251.514,68 kn. Uspjeli smo troškove spustiti cca 700.000 ispod ugovora i dobiti iz fond ova u zadnje dvije godine 560.000 kn tako da smo si donekle olakšali.
Ipak u troškove gradnje nisu ulazili priključci, dio asfaltiranja, kupovina namještaja, pokretanje pogona…. pa je zapravo do sada kumulativno za KIC potrošeno 15.396.523,27 kn. Poslovne prostore će vjerojatno uređivati sami zakupnici, ali bit će tu još troškova opremanja.
Ipak, lakše će se disati i KIC je bio jedan od razloga zašto su neki predugo čekali na asfalt, rasvjetu i ostale komunalne usluge.
Ostala nam je još jedna rata geodetskih izmjera na Plitvicama i Prijeboju do kraja ove godine kada ćemo otplatiti 3.3 milijuna po ugovoru i nakon toga će se još lakše ući u 2020.
Neke priče o općini koja grca u dugovima i kreditima su netočne. Općina uzima kratkoročni kredit u jesen isključivo zbog sigurnosti jer se zimi slabije puni proračun i jer otkupljujemo zemljište po trasi kanalizacije, a to su sredstva koja će nam biti vraćena iz europskih  fondova,  ističe  Kovač.

www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju