Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjŽupan doktor Milinović dijelio nagrade ambasadorima juniorima

21.10.2020 19:05:30

Danas je u Strukovnoj školi Gospić održana dodjela uvjerenja učenicima za stečeni status ambasadora juniora, te mentoru za status ambasadora seniora Europskog parlamenta.Na  veliku  svečanost  došao  je  i  doktor  Darko  Milinović, ličko  senjski  župan  na  odlasku. 

 Naime, Ličko – senjska županija predložila je Strukovnu školu Gospić kao potencijalnog kandidata ambasadora Europskog parlamenta u školskoj godini 2019./2020.. Evaluacija aktivnosti Strukovne škole Gospić odrađena je u svibnju 2020. godine od strane Ureda Europskog parlamenta u Zagrebu te je u rujnu 2020. stiglo izvješće u kojem je istaknuto da je Strukovna škola Gospić ispunila sve uvjete i dobila status „Škola ambasador Europskog parlamenta“. Učenici koji su učestvovali u projektu dobili su status ambasadora juniora, a mentor ambasadora seniora Europskog parlamenta. U nikad izazovnijoj godini, Strukovna škola Gospić osvojila je 7. mjesto među 39 škola u Republici Hrvatskoj.

Barbara Tomljenović Jurković,mentor ambasador zahvalila se svima koji su sudjelovali u projektu izrazivši zadovoljstvo time što je baš ona mentorica ovim mladim ljudima.

Župan Darko Milinović napomenuo je kako su svi projekti i ulaganja na području LSŽ preko 80 posto financirani sredstvima EU, što u suprotnom znači da bi mnoge projekte bez pomoći EU Hrvatska vrlo teško sama iz proračunskih sredstava realizirala. Jedan od takvih važnih projekata je i onaj razminiranja područja Ličko-senjske županije vrijedan preko 70 milijuna kuna. Čestitao je svima koji su sudjelovali na projektu i uručio uvjerenja i prigodne  poklone.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju