Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjKompromitacija poznatog sirara iz Krasna

03.12.2020 05:47:57

      Vlado  Tomaić, poznati vlasnik sira iz Krasna se javno kompromitira.  I to čini se za male novce poreznih  obveznika  na temeljima velike brige Ličko senjske županije za spas ličkog mljekarstva koje se vodi u statističku pogrešku proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj kao posljedica dugogodišnje nebrige  i  Ličko senjske županije  za proizvodnju mlijeka, na kome bi se  trebao temeljiti razvoj Like  i  ličkog  sela. 

MAĆEHINSKI  ODNOS 

Ličko senjska županija maćehinski se desetljećima i danas odnosi  prema  mljekarstvu. Poznati sirar i otkupljivač mlijeka koga praktično nema niti za ono malo lokalne proizvodnje sira i mliječnih proizvoda spas vidi u pomoći mljekarstvu u Lici od strane ličko senjske županije u vrijednosti jedne veće cisterne mlijeka, je ponižavanje ono  malo  proizvođača mlijeka i okupljivača, jer trebalo bi biti a nije, da Ličko senjska županija kao svoje prioritete ima stalni financijski poticaj za uzgoj mliječnih krava i proizvodnju mlijeka pa je izjava čelnika Udruge malih mljekara da nije bilo jadne i bijedne potpore Ličko senjske županije da bi zasušile krave u Lici, da bi mljekari bili na koljenima je obična kompromitacija i vrlo neozbiljna izjava poznatog i  iskusnog  sirara koji upravo  gotovo 30 godina ukazuje na probleme proizvodnje mlijeka u Lici i nedostatka mlijeka jer nema dovoljnog fonda mliječnih krava što je i danas veliki problem Like čija se poljoprivredna politika vodi na masovnom uzgoju krava koje ne daju mlijeko nego se drže po pustopoljinama Like isključivo radi poticaja.

PROBLEM  LIČKOG  SELA 

Tomaić  i  sam  kaže  da  je  mljekarstvo  na  koljenima.2006. osnovali smo  udrugu malih mljekara Ličko senjske županije , koja je tada ima 23 članice, danas ima samo 11, i to govori u prilog tome koliko je opala proizvodnja. Mi ovim pomažemo onim ljudima koji su ostali na selima. Ovom pomoći nam omogućavate da opstanemo i da se održimo u ovim teškim vremenima, kazao  je  Tomaić  na  kompromitaciji  u  Ličko  senjskoj  županiji. 

Unatoč  mizernoj  financijskoj  pomoći  Ličko  senjske  županije  koja  ulazi  u  sferu  bacanja  prašine, ostaje  i  dalje  veliki  problem  uzgoja  mliječnih  krava  na  kojima  se  prije  rata  temeljio  opstanak  ličkog  sela. 


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju