Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjPo uzoru na sustav Lika Quality Zadarska županija pokreće svoj regionalni sustav kvalitete

23.10.2019 19:05:25


     Model Lika Quality, koji je po mnogočemu jedinstven u Hrvatskoj te uspjeh koji je postigao, zainteresirao je i susjednu Zadarsku županiju pa su tako savjetnice odjela za ruralni i otočni razvoj te poljoprivredu i ribarstvo danas bile u Gospiću na predstavljanju ovog sustava.

Ivana Starčević iz Lokalne akcijske grupe Lika te Petra Butković i Viktorija Rogić iz Klastera Lika Destination sa zadovoljstvom su predstavile ovaj model kao i postignute rezultate. Projekt Lika Quality samo je jedan od uspješnih podprojekata projekta Integralnog gospodarskog razvoja Like i primorja INTEGRA LIKA 2020.

Sustav Lika Quality regionalni je sustav kvalitete hrane, pića i suvenira proizvedenih u destinaciji Lika. Znak Lika Quality dizajniran je kao kombinacija tradicionalne ličke kape i međunarodne oznake za kvalitetu – slova Q. Znak je zaštićen u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske kao jamstveni žig, nositelj je Lokalna akcijska grupa Lika, a projekt provodi Klaster Lika Destination. Trenutno se u sustavu nalazi 169 proizvoda od 59 proizvođača s područja destinacije Lika koja obuhvaća područje Ličko-senjske, Zadarske i Karlovačke županije.

Proizvodi koji se nalaze u sustavu Lika Quality dostupni su na zajedničkom prodajnom mjestu Lika Quality proizvoda u Nacionalnom parku Plitvička jezera gdje su mali lokalni proizvođači po prvi put imali priliku prodavati svoje proizvode pod zajedničkim brendom na jednom od najposjećenijih mjesta u Hrvatskoj. Uskoro će proizvodi biti u prodaji i u NP Sjeverni Velebit, NP Paklenica, PP Velebitu i drugim zaštićenim područjima u destinaciji Lika.

Predstavnici Zadarske županije motivirani uspjehom ličkog regionalnog sustava kvalitete isti sustav žele pokrenuti i u svojoj županiji. Svjesni činjenice da svaka regija u Hrvatskoj ima iznimno bogatu gastronomsku ponudu i vrlo kvalitetne proizvođače, žele proizvođačima s područja Zadarske županije pomoći i motivirati ih da i dalje proizvode svoje kvalitetne proizvode, ali na taj način žele postići i da Zadarska županija, baš poput ličke postane prava gastro destinacija.

Kako kažu iz Klastera Lika Destination, ovo nije prvi put da se ostale regije raspituju o pokretanju Lika Quality sustava jer je do sada već nekoliko LAG-ova iz ostalih dijelova Hrvatske zainteresirano za pokretanje oznake, što samo dokazuje i potvrđuje koliko je Lika Quality sustav hvalevrijedan projekt.


www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com