Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjŠef Udruge poslodavaca u zdravstvu: U bolnicama imamo problem s opskrbom lijekovima

02.12.2020 19:28:14

DIREKTOR Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske Dražen Jurković rekao je za vrijeme današnjeg posjeta Općoj bolnici u Varaždinu da koronakriza nije jedina s kojom se bore ravnatelji bolnica jer je problem i s opskrbom lijekovima, a neke veledrogerije ponovno prijete prekidom opskrbe.

"Neke veledrogerije ponovno upućuju opomene, da ne kažem prijetnje, da će eventualno u određenim uvjetima ponovno uskratiti opskrbu unatoč državnoj intervenciji od 1.3 milijarde kuna", izjavio je Jurković u Varaždinu.

"Nismo još riješili financiranje bolnica, još radimo mjesečni dug na razini 200 milijuna kuna, a ako tome pridodate ovu krizu, vidite koliko je teško raditi na terenu, ravnateljima pod takvim uvjetima organizirati zdravstvenu zaštitu", dodao je.

Jurković je poručio da se moraju početi rješavati akutni problemi u zdravstvu i "osigurati korektno, dostupno financiranje zdravstvenog sustava".

Direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Dražen Jurković i predsjednik te udruge Mladen Bušić posjetili su u srijedu bolnice na sjeveru Hrvatske - opće bolnice u Bjelovaru i Koprivnici te Županijsku bolnicu u Čakovcu, a posjet su završili u Općoj bolnici u Varaždinu, u kojoj je trenutno na liječenju 257 oboljelih od covida-19, a od 24 pacijenta u Jedinici intenzivnog liječenja 22 su na respiratoru.

"Liječe se sva djeca, liječe se onkološki bolesnici"

Ravnatelj varaždinske bolnice Nenad Kudelić rekao je da i dalje raste broj zaraženih pacijenata, ali to nisu jedini pacijenti o kojima se brinu.

"Iako smo dio usluga koje normalno pružamo morali obustaviti, u našoj bolnici i dalje se liječe svi pacijenti kojima je potrebno akutno, hitno zbrinjavanje, liječe se sva djeca, liječe se onkološki bolesnici", izjavio je Kudelić.

Još jedan od čelnika udruge, Mladen Bušić, istaknuo je kako su svi svjesni da je situacija u Varaždinskoj županiji najozbiljnija u Hrvatskoj.

"Danas sve zdravstvene ustanove u Hrvatskoj funkcioniraju kao jedna velika zdravstvena ustanova i izražavam svoje uvjerenje da zdravstveni sustav Republike Hrvatske ne samo da nije krahirao nego da ni neće krahirati", rekao je.

Bušić je još jedanput pozvao građane da se pridržavaju svih mjera.

Direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske Dražen Jurković je rekao da su tijekom razgovora s ravnateljima bolnica dobili dojam da zdravstveni sustav nije na koljenima ni pred slomom, ali situacija je vrlo teška.

"Zdravstveni sustav i na sjeveru i u cijeloj Hrvatskoj, pogotovo bolnički zdravstveni sustav, odgovara zahtjevima koje pred zdravstvo postavlja ovaj izuzetno specifičan trenutak", ocijenio je Jurković.


www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju