Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjKompromitacija poznatog sirara iz Krasna

03.12.2020 05:47:57

      Vlado  Tomaić, poznati vlasnik sira iz Krasna se javno kompromitira.  I to čini se za male novce poreznih  obveznika  na temeljima velike brige Ličko senjske županije za spas ličkog mljekarstva koje se vodi u statističku pogrešku proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj kao posljedica dugogodišnje nebrige  i  Ličko senjske županije  za proizvodnju mlijeka, na kome bi se  trebao temeljiti razvoj Like  i  ličkog  sela. 

MAĆEHINSKI  ODNOS 

Ličko senjska županija maćehinski se desetljećima i danas odnosi  prema  mljekarstvu. Poznati sirar i otkupljivač mlijeka koga praktično nema niti za ono malo lokalne proizvodnje sira i mliječnih proizvoda spas vidi u pomoći mljekarstvu u Lici od strane ličko senjske županije u vrijednosti jedne veće cisterne mlijeka, je ponižavanje ono  malo  proizvođača mlijeka i okupljivača, jer trebalo bi biti a nije, da Ličko senjska županija kao svoje prioritete ima stalni financijski poticaj za uzgoj mliječnih krava i proizvodnju mlijeka pa je izjava čelnika Udruge malih mljekara da nije bilo jadne i bijedne potpore Ličko senjske županije da bi zasušile krave u Lici, da bi mljekari bili na koljenima je obična kompromitacija i vrlo neozbiljna izjava poznatog i  iskusnog  sirara koji upravo  gotovo 30 godina ukazuje na probleme proizvodnje mlijeka u Lici i nedostatka mlijeka jer nema dovoljnog fonda mliječnih krava što je i danas veliki problem Like čija se poljoprivredna politika vodi na masovnom uzgoju krava koje ne daju mlijeko nego se drže po pustopoljinama Like isključivo radi poticaja.

PROBLEM  LIČKOG  SELA 

Tomaić  i  sam  kaže  da  je  mljekarstvo  na  koljenima.2006. osnovali smo  udrugu malih mljekara Ličko senjske županije , koja je tada ima 23 članice, danas ima samo 11, i to govori u prilog tome koliko je opala proizvodnja. Mi ovim pomažemo onim ljudima koji su ostali na selima. Ovom pomoći nam omogućavate da opstanemo i da se održimo u ovim teškim vremenima, kazao  je  Tomaić  na  kompromitaciji  u  Ličko  senjskoj  županiji. 

Unatoč  mizernoj  financijskoj  pomoći  Ličko  senjske  županije  koja  ulazi  u  sferu  bacanja  prašine, ostaje  i  dalje  veliki  problem  uzgoja  mliječnih  krava  na  kojima  se  prije  rata  temeljio  opstanak  ličkog  sela. 


www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju