Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjMilinović odlazi sa mjesta župana, kako je došao, tako i odlazi !

03.06.2019 09:07:30
Prema svemu Darko Milinović, u četvrtak odlazi sa funkcije župana ličko senjske županije. Na tu funkciju došao je nešto više od dvije godine kada je zahvaljujući kandidaturi HDZ-a postao župan u prvim krugu izbora, kada je pobijedio svoje protukandidata  Ernesta  Petrya. Milinović je tada na vrlo čudan način došao do stolice župana, jer je preko noći oduzeo kandidaturu tadašnjem kandidatu za župana, za drugi mandat Milanu Koliću današnjem direktoru Lika cesta. Sudbina tako piše da Milinović, kako je došao tako i odlazi sa funkcije župana, jer Milinović je smijenio prije dvije godine Kolića, a dvije godine poslije Milinovića će smijeniti vijećnici u Skupštini ličko senjske županije. Milinović je krajem prošle godine preživio jednu smjenu Skupštine zahvaljujući Zakonu koji mu je omogućio da usprkos padu proračuna ostaje župan, no u drugom krugu padom proračuna sa funkcije automatizmom Milinović odlazi sa mjesta župana i na njegovo mjesto privremeno dolazi Vladin povjerenik.

NITKO  NEĆE  PLAKATI


 Građani će puno lakše preboljeti odlazak Milinovića koji je gotovo 20 godina politički vladar Ličko senjske županije i Like, a kola nizbrdo po Milinovića krenula su prije dvije godine kada mu se dogodilo da HDZ izgubi Gospić, čime se počeo gubiti politički legitimitet dugogodišnjeg vještog političkog vladara koga građani   kada  povuku  crtu neće pamtiti po dobrome kako reče načelnik Plitvičkih jezera Ante Kovač da će povijest o Milinoviću pisati kao naj negativnijoj osobi Like i Gospića. Ispada tako da Milinović koliko je dugo vladao, da je toliko dugo i odlazio i do posljednje minute će se opirati odlasku, bez političkog i ljudskog povratka. Milinović je imao u skoro 20 godina i dobrih dijela, no kako je vrijeme odmicalo, sila, slava, Vlast, moć sve je dobro pojela, tako da je Milinović sam najveći krivac da je praktično preko noći pao sa konja na malog magarca, da se pogubio u težnji za vlasti, silom i moći i da se ipak na kraju pokazalo da je Milinović dijete komunizma sa rokom trajanja. Politička ostavština Milinovića je zato poražavajuća, zato kada u četvrtak kada bude odlazio, malo će kome biti žao, iako ima i onih kojima bi trebalo biti, no Gospić je grad gdje se sve brzo zaboravlja, kao loša ostavština Milinovića.

********************************************************************

ČITAJTE  :  MOŽE  LI  DOGODITI  ČUDO, DA  MILINOVIĆ  PODNESE  OSTAVKU ?


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju