Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjPisali smo Đuri Sessi, predsjedniku Vrhovnog Suda

29.08.2019 21:30:54

VRHOVNI SUD RH

n/r predsjednika gosp. Đ uro Sessa

Poštovani gospodine Sessa,

Obraćam Vam se kao Slobodni novinar i kao građanin, sa vjerom da ćete naći vremena da pročitate pismo, kao moju „žalopojku“ na više naručenih Rješenja Vrhovnog suda RH, Rješenje Vrhovnog suda RH od 12.travnja 2019.godine Broj : Broj: Grl 158/2019-2, i Grl 157/2019-2 od 25.travnja 2019.godine, te posebno onaj zadnji Grl 158/2019-6, od 03.srpnja 2019.godine , gdje se Vrhovni Sud RH otvoreno stavio u službu zaštite poslijeratnog političkog profitera Darka Milinović, koji obnaša funkciju župana ličko senjske županije.

Zabrinjavajuće je za mene, po onoj staroj, nije mene što mi kuću zapališe barbari, nego što mi i srušiše orah stari !, da me u rješenjima Vrhovni Sud RH vodi kao građanina, a ne kao slobodnog novinara, a razvidno je da me je poslijeratni politički profiter tužio kao slobodnog novinara i vlasnika portala www.slobodnalika.com zbog pisanja i objavljivanja članaka o poslijeratnom profiterstvu i enormnom bogaćenju sa funkcije profesionalnog političara.Dokaz u prilogu naručene presude Županijskog suda Pula – Polo gdje sam osuđen kao Slobodni novinar.

Da sam građanin nikada me Profiter ne bi tužio, a niti se Vrhovni Sud tako žurno bavio sa mojim imenom.

Ako uđete u moj „predmet“ koji je samo zahtjev iz aviona se vidi da je sutkinja Vrhovnog suda RH gospođa Goranka Barać Ručević, iskazala se i dokazala kao zaštitnik velikog poslijeratnog političkog profitera koji je od 2000.godine do danas o plaće profesionalnog političara stekao imovinu veću od 20 milijuna kuna.

Uvjeren sam i iz iskustva, pravni borbi da iza naručenih rješenja Vrhovnog Suda RH stoji odvjetničko društvo Šeparović iz Zagreba supruge predsjednika Ustavnog suda RH koji brane poslijeratnog političkog profitera.

Kako se nije mogao drugačije boriti protiv pisanja istine u interesu javnosti poslijeratni politički profiter preko Općinskog suda u Gospiću, iznudio i reketario brojne prvostupanjske presude, koji su potvrđene usprkos trudu u žalbama na drugim sudovima/stupovima u RH preko utjecaja odvjetničkog društva, Šeparović iz Zagreba koji ga brani, jer poznato je da je suprug Miroslav Šeparović predsjednik Ustavnog suda RH, pa mi mnogi koji bolje znaju odnose sudstva i odvjetničkih timova u Zagrebu govore da sam sitna riba koje „ somovi „ pojedu kada god se sjete.

Gospodine Sessa, sve sam ih do jedne izgubio. Zanimljivo, a nastavku dopisa morati će se shvatiti da nisam neki bezveznjaković koji piše gluposti, laži, jer gospodine Sessa moja forca je pisanje istine to radim kao slobodni novinar već skoro 25 godine, i umrijet ću u borbi za pisanje istine, ma kakva god ona bila.

Ovdje se radi o udruženoj pravosudno-odvjetničkoj mafiji.

Na prvoj tužbi nije me uspio „obraniti“ niti poznati odvjetnik Ivo Farčić iz Zagreba koji mi je rekao da ono što je doživio na sudu u Gospiću nije doživio u 40 godina svoje odvjetničke karijere.

Sudac koji tada sudio Veljko Čeđenović priznao mi je u restoranu Prašina u Gospiću, nedugo nakon što je reketaren da je morao me osuditi. Nedugo napustio je Sud u Gospiću postao Javni bilježnik u Kninu. Tada mi je rekao da će žalbom gospodine Farčić „srušiti“ naručenu presudu, no nije uspio je Odvjetničko društvo Šeparović uspjelo je na Županijskom sudu u Puli-Pola potvrditi prvostupanjsku presudu i pokazati silu, spregu da je svih osam tekstova o poslijeratnom profiteru bili klevetnički, dok je u Gospiću presuda se odnosila na 2 od 8 tekstova. Prljav posao preko odvjetničkog Ureda Šeparović za poslijeratnog profitera odradila je sutkinja Dolores Peruško. Prljav posao se odrađuje 22.siječnja 2018.godine, a naručena presuda od Pule do Gospića putuje više od godinu dana. I kao takva u proljeće ove godine je Temelj za založno pravo na moju malu kućicu poslijeratnog političkog profitera. Sprega i umreženost idu dalje. Nakon što sam objavio na portalu da je naručena presuda iz Pule do Gospića putovala godinu dana i javnosti otkrio prljav pravosudno-odvjetnički posao nastaje panika pa sutkinja piše preko noći rješenje da se ispravlja naručena „presuda“ „da u dvanaestom retku umjesto riječi www.slobondalika.com , ima ispravno stajati www.slobodnalika.com , jer je „tužitelj to uočio“.Inače, u naručenoj, dogovorenoj na prljav način odrađenoj presudi sutkinje Dolores „100 puta“ je spomenuto ime www.slobodnalika , što samo govori da kada se prljav posao radi, Bog ostavi tragove, pa je tako Bog kada je pisala sutkinja naručenu presudu nije dozvolio da donese rješenje da se naručena presuda objavi na portalu www.slobodnalika.com .

Zabrinjavajuće je da je naručena presuda putovala od Pule do Gospića više od godinu dana, i magarac bi je deset puta prije donio i što je umrežena odvjetnička-pravosudna mafija nabila kamate i ujeo vuk magare !, i to za koga za poslijeratnog političkog profitera koji je u manje od 20 godina kao profesionalni političar bio veliki hrčak i stekao imovinu od najmanje 20 milijuna kuna.

Istražujući malo kako je moj predmet dospio baš na županijski Sud u Puli, doznao sam svašta i složio kockice umreženosti, jer tamo je Šeparovićima bilo pogodno tlo i mogli su odraditi prljav posao, što i jesu. Zanimljivo da će baš Županijski sud Pula - Pola kako pratim odlučivati o tužbi Predsjednika Ustavnog suda RH Miroslava Šeparovića koji je tužio profesora Vjekoslava Miličića za klevetu jer je u svojoj knjizi “Ćudoređe i deontologija znanstvenog rada - nećudoređe i neprofesionalnost plagiranja”, objavljenoj 2016. godine, Šeparovića uvrstio među plagijatore, što mi kao istraživačkog novinara smrdi da će Županijski Sud u Puli odraditi kao i za Milinovića prljavi posao za Šeparovića, ako još predmet ode sutkinji Dolores Peruško klupko će se do kraja odmotati gospodine Sessa.

Zato čuvajte ovaj Dopis.

To ćemo posebno pratiti, jer Županijski Sud Pula – Pola se na mome slučaju dokazao da je spreman odraditi najprljavije pravosudne poslove, a stvar bude zanimljivija sudovi u Hrvatskoj poslijeratnom političkom profiteru dosude 40 tisuća kuna zbog pisanja i postavljanja pitanja u interesu javnosti odakle mu milijuni kao profesionalnom političaru, a predsjedniku Ustavnog suda Suda u Zagrebu dosudi 14 500 kuna jer u knjizi je napisano da je plagijator.

No, gospodine Sessa ja mislim i uvjeren sam da to neće ići i ne može ići tako jer svemu mora doći kraj, prije ili kasnije.

U mome slučaju družini je važno da me na svakakve načine, pa tako i pravosudne uništi, slomi da više slobodno ne pišem o političkom profiterstvu koji je stekao milijune kuna, u manje od 20 godina.

U nemoći pred pisanjem istine, sređenim presudama otišao je toliko daleko da mi je upisao Založeno pravo na moju malu kućicu u Gospiću na Općinskom sudu u Gospiću koju sam ja i moja supruga kupili od rodbine na kredit, i da mi maloljetna djeca plaču, dok su njegovu vilu sa bazenom sagradili roditelji i to od mirovine .

Slučaj poslijeratnog profiterstva Darka Milinovića najbolji je primjer da je Hrvatska došla pred zid i da je uz dobro, nažalost slučajna država.

Ja se perom borim jednako kao 1991.godine kada sam kao balavac otišao stvarati Hrvatsku na krvavi plitvički Uskrs. Danas sa protokom vremena ispostavlja se da je „ glava u torbi „ na Plitvicama bila zalog da vladaju politički profiteri, koje eto vraga štiti čak i Vrhovni Sud.

Zato nam ljudi odlaze, što želim i mojim kćerima da odu daleko jer im neću dozvoliti da žive u slučajnoj Hrvatskoj u kojoj su poslijeratni politički profiteri poput Darka Milinovića ugledni građani, a oni koji žive skromno i pošteno su stoka sitnog zuba.

Zahtjevom za delegacijom drugom sudu u RH mojih predmeta u kojima me tuži poslijeratni politički profiter zbog objavljenih članaka utemeljenih na istini napravio sam i mali test za slaganje hobotnice da od Vrhovnog suda RH tražim „sitnu“ uslugu da mi predmete u kojima me tuži poslijeratni profiter delegira na neki drugi Sud u zemlji vjerujući da ću tamo imati samo priliku kao svaki drugi građanin, na pošteno i pravedno suđenje, da se rasprave snimaju, jer ja sam novinar, a tužitelj je profesionalni političar, i izloženi smo kritikama javnosti što u Gospićkom sudu nisam imao, jer kada bi sudu u Gospiću predložio da se rasprave snimaju, kako bi svi imali dokaze „rogljama“ i „ vilama“ su bili protiv, zašto ?, jer političkom profiteru i Šeparovićima to ne odgovara.

Doživio sam nebrojeno puta kada u sudnicu u Gospiću uđem sam među „vukove „, najprije me kao hijene čoporativno napadnu da pravosudni policajac upadne i odnese mi mobitel, u strahu da ilegalno snimim raspravu, a kasnije me kao psa izbace iz sudnice, da mogu sa sutkinjom, sudcem ili sudskim savjetnikom odraditi prljavi pravosudni posao.

To sam ne jednom nego više puta doživio, a doživio sam i to da me prije zaključenja rasprave bez ičijih iskaza i odbijanja dokaza sudski Savjetnik doslovno reketari, da se moram na svome dosta čitanom i kod čitatelja utjecajnom portalu ispričati poslijeratnom profiteru za sve što sam napisao, i da će on povući tužbe. Savjetnik je posebna priča, pa i od Vas tražim psihološko vještačenje toga čovjeka, jer sam siguran da on nikako ne može obnašati taku odgovornu sudačku funkciju. O njemu će mediji zasigurno uskoro i pisati.

Nisam pristao na ucjenu i neću, jer za pisanje istine nemam potrebu.

Zato sam ja uvjeren, više nego jučer da će jednog dana sva sudišta, sve namještaljke, sve prljavštine vitalnih institucija RH, sve umreženosti pobijediti uz pomoć Boga, samo istina.

Nemoguće da ne primjećujete da se u javnosti gospodine Sessa stvara,kumulira masa nezadovoljnih, oštećenih, poniženih, prevarenih pa ne bio htio biti prorok hrvatske budućnosti da nam se mora kao lijek i kao spas dogoditi slučaj Rumunjske.

Dobro se sjećam riječi jedne od sutkinja Općinskog suda u Gospiću Slavke Nikšić, koja je u sudnici kleknula pred profitera nakon što me je kao psa najprije izbacila iz sudnice, a potom u miru sa Milinovićem i Šeparovićevim odvjetnicima odradila naručenu presudu, rekla mi kako „ živim iznad vremena „, jer mnogi se i na gospićkom sudu gdje ima pošteni ljudi dive mojoj hrabrosti, sa kakvim se političkim milijunašem „ krokodilom „ borim, i to za što, za pisanje istine, koja je uvijek bila i biće u fokusu moga slobodnog novinarstva.

To nije neko priznanje, već više to smatram obavezom kao slobodnog novinara, pa naručena rješenja sutkinje Vrhovnog Suda namjeravam uskoro spaliti tamo gdje trebam, jer to će mi biti jedino rješenje i izlaz u borbi protiv umrežene sudsko odvjetničke mafije koja ima jedan cilj, ne da u mome slučaju zaštiti slobodnog novinara od poslijeratnog političkog profitera, već staviti pravosuđe u funkciju zaštite poslijeratnog profitera za koga su davno svi vodeći mediji u RH napisali da je od institucija pravne države zaštićen kao lički medvjed jer novcem, milijunima kuna poreznih obveznika je sve kupio.

Iako sam već 24 godine novinar, do prije nekoliko mjeseci isključivo sam pisao samo članke u interesu javnosti, a posljednjih nekoliko mjeseci potaknut gospićkim sudištem i umreženosti sudstava, počeo sam pisati i najvažnijim institucijama u državi, gdje sam uspio barem donekle uvezati sve lopovštine, sa ciljem da ostane pisani trag, kao što činim ovom prilikom dopisom i vama, uvjeren da pravna država neće, ne može i ne smije biti još dugo slijepac.

Tako sam došao i do Vrhovnog suda na kome ste čelu i tamo došao žurnim odgovorima i rješenjima da je i Vrhovni sud dio Šeparović, Milinović umreženosti, što me nije iznenadilo. Pošto imam dosta iskustva u istraživačkom novinarstvu jer sam 10 godina bio novinar Jutarnjeg lista najviše na polju Crne kronike malo sam proučavao igre oko Vrhovnog suda pa sam tako na mrežnoj stranici suda našao podatak da je 2018.godine bilo neriješeno 16 759 predmeta na Sudu, a moj banalni predmet riješen je unutar 100 dana, sa čak tri rješenja Vrhovnog suda, od ranog proljeća do ranog ljeta kako bi se ispostavlja se pod hitno rješenjima stalo u zaštitu poslijeratnog političkog profitera Darka Milinovića.

Sutkinja Goranka Barać Ručević se potrudila , jer kako mi reče jedan poznati zagrebački odvjetnik slučaj gdje su Šeparovići mora sa odmah riješiti i to u njihovu korist. I riješila je, naravno, žmirila je, a vjerujem da ćete i Vi naći vremena da uđete u Spis pa da nešto novo doznate i da povežete konce, u vjeri da Vi niste sudjelovali u prljavom poslu Vrhovnog suda RH u korist poslijeratnog političkog profitera.

Rješenja Vrhovnog Suda gospodine Sessa su prozirna.

Poštovani gospodine Sessa, pošto je sudac Ručević odradila prljav posao i prema zadnjem rješenju nema više žalbi, Vas molim i očekujem da mi se kao predsjednik Vrhovnog suda RH na ovo pismo očitujete, jer na to imate obavezu, nakon što je tu nema dileme Vrhovni Sud odradio prljav posao i otvoreno stao preko Odvjetničkog društva Šeparović na stranu poslijeratnog političkog profitera Darka Milinovića.

Bog Vas živio i svako dobro u obnašanju časne dužnosti.

U Gospiću, 23.kolovoza 2019.godine

Slobodni novinar

Željko Popović


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Aktualno

HDZ u Krivom Putu !

17.02.2020 20:48:04

Gospodarstvo

Postanite dio projekta IQM Destination Lika

02.02.2020 18:33:56
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com