Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjDOLORES PERUŠKO odradila prljavi posao za poslljeratnog političkog profitera Darka Milinovića

29.08.2019 21:43:00

URED ZA SUZBIJANJE KORUPCIJE I ORGANIZIRNOG KRIMINALITETA

Gajeva 30a, 10 000 ZAGREB

putem

OPĆINSKOG DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA PULA

Kaznena prijava iz čl. 291. st.1 Kaznenog zakona RH

protiv

Dolores Peruško, sudac Županijskog Suda Pula-Pola

Dolores Peruško u svojstvo sudca Županijskog suda Pula – Pola kao Sudac pojedinac u pravnoj stvari predmet Poslovni brojevi Gž-1234/16-2 od 22.siječnja 2018.godine i Gž-1234/2016-6 od 15.ožujka 2019.godine na moju štetu počinila je Kazneno djelo iz čl. 291.st.1. Zlouporaba položaja i ovlasti.

OBRAZLOŽENJE

Jer je iskoristila položaj sudca Županijskog Suda Pula-Pola da na moju štetu kao Slobodnog novinara i građanina kao Sudac RH počini Kazneno djelo iz čl.291.st.1 KZ-a RH. Zlouporaba položaja i ovlasti, svoj položaj ili ovlast, prekorači granice svoje ovlasti ili ne obavi dužnost pa time sebi ili drugoj osobi pribavi korist ili drugome prouzroči štetu .

Osumnjičena je kao Predsjednik vijeća Županijskog suda Pula-Pola u pravnoj stvari donijela naručenu drugostupanjsku presudu Poslovni broj : Gž-1234/16-2 22.siječnja 2018.godine i Rješenjem od Gž -1234/2016-6. od 15.ožujka 2019.godine na moju štetu, te naručenom presudom priskrbila materijalnu korist za Darka Milinovića, župana ličko senjske županije, Vile Velebita 3 Gospić, poslijeratnog političkog profitera koji je u vremenskom razdoblju od 2000.godine do podnošenja ove kaznene prijave sa pozicije profesionalnog političara stekao imovinu veću od 20 milijuna kuna.

Osumnjičena je nakon što je donesena naručena presuda na Općinskom sudu u Gospiću Broj : P 87/2014-102, 20.lipnja 2016.godine pod predsjedanjem sudca Veljka Čeđenovića, koji je nedugo nakon odrađivanja prljava pravosudnog posla u predmetu i donošenja naručene prvostupanjske presude u korist poslijeratnog političkog profitera Darka Milinovića nagrađen otvaranjem Javno bilježničkog Ureda u Kninu, smišljenom pravosudno-odvjetničkom igrom nedugo nakon donošenja naručene presude zaprimila predmet, te zajedno sa sudcem izvjestiteljem Marijanom Rogićem u suradnji sa odvjetničkim društvom Šeparović, iz Zagreba, koje je pravno zastupalo Darka Milinovića, supruge predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića donijela naručenu drugostupanjsku presudu na moju štetu, i odobrila veliki iznos novca u korist poslijeratnog političkog profitera Darka Milinovića sa aspekta što sam Slobodni novinar, jer slobodnim novinarima glavni cilj je istinito informiranje javnosti.

Naručenu presudu osumnjičena je donijela 22.siječnja 2018.godine, te je do veljače 2019.godine naručenu presudu držala u ladici Županijskog suda Pula - Pola, sve do 02.02. 2019.godine (više od godinu dana) kada je Općinski Sud Gospić službeno zaprimio naručenu i dogovorenu presudu koja je u mjesecu ožujku 2019.godine dostavljena strankama.

Osumnjičena je više od godinu dana skrivajući naručenu presudu u ladici Suda iskoristila svoj službeni položaj i ovlasti i kao stranci u postupku stvorila dodatne troškove, narodnim rječnikom „nabila kamate“ sa ciljem udruženog financijskog uništavanja, pribavljanje materijalne koristi za poslijeratnog političkog profitera, profesionalnog političara koji je od 2000.godine obnašao niz visokih političkih funkcija, potpredsjednik Sabora, Vlade, Ministar, saborski Zastupnik, Župan.

Iz naručene presude je vidljivo da je Osumnjičena svoj položaj Sudca RH stavila u službu poslijeratnog političkog profitera kako bi mu priskrbila materijalnu korist, te osramotila ugled pravosuđa u RH. Strast u donošenju naručene presude preko utjecaja Odvjetničkog društva Šeparović u korist poslijeratnog političkog profitera vidljiva je iz obrazloženja naručene presude da osumnjičena uopće nije razmatrala argumente iz Žalbe na naručenu presudu Općinskog suda u Gospiću, jer je imala dogovorni pravosudni posao donošenja presude u koristi poslijeratnog političkog profitera, što mi je kao slobodnom novinaru nakon višemjesečnog istraživanja potvrdilo više izvora. Sprega, dogovor odvjetničkog društva Šeparović i osumnjičene, neposredno i posredno dogodilo se u vremenskom periodu od rujna 2016.godine do siječnja 2018.godine, a imalo je i ne izravnu zaštitu stečene imovine od strane pravosuđa poslijeratnog političkog profitera, koji je u visoku politiku 2000.godine ušao sa polovnim automobilom i stanom koga je 1995.godine kupio od grada Gospića za samo 50 tisuća kuna.

Osumnjičena je ciljno izbjegla, a imala je obavezu argumentirati u naručenoj presudi kojim sam kao novinar citatom povrijedio Prava osobnosti tužitelja u spornim člancima, posebno sa činjenicom da je tužitelju na temu gomilanja milijunske imovine pisali svi vodeći mediji u RH, a osumnjičena nije razmatrala niti video sadržaje o tužitelju na istu temu, što jasno govori da osumnjičena iskoristila položaj i ovlasti Sudca RH kako bi financijski pogodovala poslijeratnom političkom profiteru i naručenom presudom stavila u funkciju pravosuđe RH u službu zaštite kriminala poslijeratnog političkog profitera, a kao Slobodni novinar pod povećalo stavljam i sumnju da je optužena posredno ili neposredno primila mito od poslijeratnog političkog profitera koji ima iskustava uzimanja novca iz crnog fonda stranke HDZ.

Slijedom naprijed navedenog iz kaznene prijave Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta ima materijala da je Sudac Županijskog suda Pula – Pola Dolores Peruško počinila obavljajući dužnost sudca RH kazneno djelo Zlouporabe službenog položaja i ovlasti, a nužno je za kazneni progon povezati se sa Državnim Sudbenim Vijećem čiji je predsjednik Darko Milković rodom iz Gospića, sugrađanin podnositelja ove kaznene prijave i poslijeratnog političkog profitera.

U Gospiću, 25.08.2019.godine

U prilog fotokopija režiranih presuda na kome se temelji kaznena prijava.

Podnositelj kaznene prijave:

Slobodni novinar

Željko Popović


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Neočekivana greška ! 2020-09-24 04:08:39

warning : Unknown: open(/tmp/sess_v0eege1tdcniniejphjsi8vn72, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122)

Unknown, line: 0