Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjOvog vikenda Lička večer i u Njemačkoj

20.02.2020 18:29:33
Osim u Zagrebu lička večer održati će se ovoga vikenda i u Njemačkoj. Uz bogat program i jelovnik Stadthalle Gerlingen (Hauptstr. 50, Stuttgart) će 22. veljače 2020. postati najpoželjnija destinacija za sve Ličane, one koji se tako osjećaju i one koji ih jednostavno – vole.

Kada pomislite na Liku i Ličane, nemoguće je ne pomisliti na njihov ponosan i pomalo opor mentalitet. Stotine godina života uz veličanstveni ali i ćudljivi Velebit utkao se u genetski kod Ličana. Malo je toga što može natjerati Ličana da mu se sledi krv u žilama. Ali kada se čuje pravi lički ojkan, malo koji Ličan može ostati ravnodušan. Tada mu niz kičmu prođu trnci, koža se naježi, a brk nasmješi. Ojkan je Ličanima poput himne – pjesma ponosa koji se kao znamen nosi sa sobom kamo god pošli. I opet će ova pjesma gorštaka okupiti svoje Ličane.

Za dobru atmosferu pobrinuti će se “LIČKE DRVOSJEČE” te „DRAŽEN I DINASTIJA BAND“, a za čuvanje hrvatskog kulturnog identiteta članice i članovi folklornog društva “Ruža” Filderstadt.

Već tradicionalno za ovu večer traži karta više.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com