Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjMilinovićeva politička prostitucija je gadljiva : Plenković ga izbacio iz HDZ-a, a on mu se divi: Milinović šefa HDZ-a proglasio Mourinhom, a Stiera optužio za izdaju

18.03.2020 20:47:27

Bivši ministar zdravstva, bivši HDZ-ovac i ličko-senjski župan Darko Milinović komentirao je  unutarstranačke izbore u HDZ-u  i  dokazao  političku  prostituciju  koja  je  za  mnoge  gadljiva. 

Osvrnuo se, međutim, i na unutarstranačke izbore u HDZ-u koji su se odvili 15. ožujka i na kojima je premoćnu pobjedu odnio Andrej Plenković. Na pitanja je li iznenađen rezultatom, odgovara kako je.

“Ne samo ja, mislim da je i sami Andrej Plenković iznenađen postotkom koji je dobio izbore. Ja bih rekao da je to dobro za HDZ. Sada sve one podjele u HDZ-u padaju u vodu. Dobiti 80 posto glasova – to je gotovo plebiscitarna podrška. To je dobio Franjo Tuđman kad je išao na unutarstranačke, to je dobro za HDZ”, javlja N1.

“Ovo je pokazalo da HDZ nije ni bio razjedinjen. U politici je percepcija puno toga, ali 80 posto birača je reklo da podupire poziciju Andreja Plenkovića i ja bih rekao da je Plenković bio feromenalan trener.” Usporedio ga je s poznatim portugalskim trenerom  Mourihnom , a  Butkovića i  Bačića je proglasio  Modrićem i Rakitićem.

Kazao je i kako je Plenković oko sebe okupio desno krilo te tako pokrio svoje slabe točke. “On je kroz jake igrače na desici pokrio to svoje ‘najslabije mjesto’ i pridobio desne birače HDZ-a. Ako nastavi u tom smislu voditi politiku, ja ne vidim da bi netko s desnog političkog spektra mogao previše ugroziti HDZ”, smatra Milinović te dodaje:

Kovač je po meni imalo lošu komunikacijsku strategiju. Optužiti svoju stranku za klijentelizam… Ovo je bila fenomenalna taktička utakmica Andreja Plenkovića, to mu se mora čestitati.”

A što se Davora Ive Stiera tiče, smatra sljedeće: “Mene činjenica da Davor Ivo Stier nije prošao i nije iznenadila, reći ću to tako.

Zašto? Mislio sam da će proći, ali kada pogledate pozadinu Ive Stiera, bio je s Jadrankom Kosor, pa kad je ona pala bio je jedan od prvih koji joj je okrenuo leđa. Pa je bio s Karamarkom, pa je njemu okrenuo leđa. Pa je bio s Plenkovićem, pa je okrenuo leđa. Dakle, svima je na neki način malo okrenuo leđa”, kazao je i dodao kako Opcija za promjene zapravo nije funkcionirala kao tim.

“Oni nisu bili tim, oni su vukli svatko za sebe”, smatra Milinović,  pišu  portali. 


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com