Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjI vaše dijete može dobiti stipendiju gradonačelnika Gospića

13.11.2019 08:42:59

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević,  i  iduće  godine   radi potpore i poticanja na daljnje školovanje učenika i studenata koji su tijekom dosadašnjeg školovanja ostvarili visoke rezultate i/ili imaju slabe imovinske prilike  dodijeliti  stipendije, već  treću  godinu  za  redom.  Starčević  od  svoje  gradonačelničke  plaće  stipendira redovne studente s područja Grada Gospića na visokim učilištima, a koji imaju prijavljeno prebivalište na području Grada Gospića i to u neprekinutom trajanju od najmanje pet godina. Pod visokim učilištima smatraju se fakultet i umjetnička akademija u njegovom sastavu, veleučilište i visoka škola.  U akademskoj godini 2019./2020. dodijelit će se 12 stipendija.Visina stipendije određena je visinom ostvarenog mjesta na Konačnoj listi prvenstva Natječaj za dodjelu stipendija provodi Povjerenstvo za dodjelu stipendija. Na temelju provedenog natječaja Povjerenstvo za dodjelu stipendija , utvrđuje prijedlog Liste prvenstva za dodjelu stipendija studentima s područja grada Gospića. Podnositelji prijave mogu na prijedlog Liste prvenstva podnijeti pisani prigovor Davatelju stipendije u roku od osam (8) dana od dana objave ovog natječaja na mrežnoj stranici Grada Gospića. Nakon isteka roka za podnošenje prigovora, Davatelj stipendije donosi Konačnu Listu prvenstva koja će se javno objaviti. Na temelju Konačne liste prvenstva zaključuju se Ugovori o stipendiranju za tekuću akademsku godinu Lista prvenstva, utvrđuje se temeljem sljedećih kriterija: uspjeh učenika/studenta u prethodnoj školskoj/studijskoj godini, godina školovanja/studija, sudjelovanje na natjecanjima i plasman na tim natjecanjima prethodne školske /studijske godine, objavljeni radovi/osvojene nagrade,socijalno – materijalno stanje, deficitarna zanimanja. Deficitarna zanimanja od interesa za Grad Gospić, u akademskoj godini 2019./2020. su: strojarstvo, elektrotehnika, fizika, kemija, matematika i medicina.

Obrasci, kao i odluke o dodjeli stipendija mogu se pronaći na internetskoj stranici grada  Gospića.


www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju