100 dana “trčanja” za bolju Ličko senjsku županiju

Kada su građani Ličko senjske županije 30. svibnja ili nešto više od 100 dana odlučili da novi ličko senjski župan bude Ernest Petry neki su mislili da su građani “kupili političkog mačka u vreći”. Godinama i desetljećima u Ličko senjskoj županiji stvarala se lažna slika da je jedan čovjek = Županija, no nakon samo sto dana Ernest Petry uspio je okrenuti trendove, smjer zahvaljujući neumornom “trčanju” za bolju županiju. Bivši direktor Elektrolike postao je prva “radilica” županije i ogledni primjer drugim lokalnim dužnosnicima kako se daje sebe za opće dobro.

RADILICA

Iako je nešto više od sto dana jako malo za bilo što, Petry je vrlo brzo uspio pohvatati konce i smjer kojim se krenulo može donijeti samo bolje, pa i ono možda najvažnije da je Petry uspio skinuti “lance i okove” sa županije, Like i uspostaviti vrlo brzo tješnju suradnju sa Zagrebom, Vladom, Ministarstvima.

Intezivno se rade mostovi suradnje jedinica lokalne Uprave i Samouprave sa Vladom i ministarstvima, posebno onima ključnima koji drže ključeva ulaganja i investicija. Za nedavnog posjeta Gospiću premijera Vlade Andreja Plenkovića i nekoliko ministara se to moglo osjetiti, a moglo se vidjeti da je Petry postao omiljen i prihvatljiv Zagrebu, jer kako reče jedan od savjetnika Plenkovića da je Ličko senjska županija dobila najboljeg župana. Taj status Petry će kroz godine morati opravdavati, a uz “trčanje” za bolju županiju, Petry se pokazao kao neumorna “radilica”. Da je novom županu lako nije, jer dolaskom na funkciju zatekao je nered koji se godinama gomilao, prestrašene zaposlenike koji se nisu ništa pitali, umjesto rada mjerilo je bilo podobnost i lojalnost, pa su dolaskom Petrija za župana i zaposlenici, činovnici “bacili okove” i sve je normalnije i prirodnije nego prije 100 dana.

Podijelite sadržaj