Otkrivena spomen ploča žrtvama Gospića

Na zidu groblja sv. Marije Magdalene u Gospiću danas je otkrivena obnovljena i konzervirana spomen ploča, koja je postavljena 22. srpnja 1990. godine u spomen na nevine hrvatske žrtve stradale nakon II. svjetskog rata, a koja je iste godine devastirana sa 6. na 7. kolovoza od strane neprijatelja hrvatske države. Ploču punu simbolike stradanja nevinih ljudi je obnovila Ličko senjska županija.

Ličko – senjski župan Ernest Petry rekao je kako je na ovom mjestu počinjen zločin nad nedužnim hrvatskim narodom i domoljubima među kojima je bilo žena i djece. Bio je to zločin koji je, kako kaže Petry, počinjen nad onima koji su nosili Hrvatsku u srcu, širili domoljublje i misao hrvatske državotvornosti.

U nazočnosti predstavnika Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, grada i županije, spomen ploču otkrili su župan ličko – senjski Ernest Petry, gradonačelnik Karlo Starčević i predsjednik Hrvatskog društva političkih zatvorenika Ivo Vukić, dok je nakon paljenja svijeća prigodne riječi molitve uputio don Anđelko Kaćunko.

Podijelite sadržaj
Play Video

Danas je pravoslavni Uskrs – Vaskrs

Pravoslavni vjernici danas slave Uskrs – Vaskrs, najveći hrišćanski blagdan kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere.Proslavi Vaskrsa,

Podijelite sadržaj
Play Video