Postavke
kolačića

2 odlična naslova za čitanje u zimskim mjesecima

Pretpostavimo li da zbog zimskih vremenskih uvjeta ne volite previše vremena provoditi na otvorenom, onda svakako možemo predložiti da svoje slobodno vrijeme provedete s nekom od ponuđenih knjiga. Odabrali smo povijesne romane koji, osim zanimljivih priča, otkrivaju i zanimljive podatke o prošlosti kojom se bave.

Kradljivac kaveTom Hillenbrand. Povijesni je roman u kojemu se, u kontekstu političkih zbivanja u Europi u 17. stoljeću, prepričava povijest ispijanja kave -pića koje je zadivilo društvo toga vremena. I dok političari ratuju, poslovni ljudi u tome nalaze način kako da se obogate.

Shakespeareov Dante. Ljubav što ljubit ljubljenome veli slavnog engleskog književnika Shakespearea iz 15. st. u kojoj iznosi život jednako slavnog književnika Dantea Alighieria iz 13. st. Odlično razrađeni likovi, dobar prijevod i mnogo poučnih podataka iz vremena renesanse u Firenci, Bologni i Padovi.

Izvor: Historicart.com.hr

Podijelite sadržaj
Play Video

49. SMOTRA KLAPA SENJ

Posjetite Senj 06. srpnja 2024. godine u 21:00 sati na Trgu biskupa dr. Mirka 49. Očekuje vas dobra zabava. Cijena ulaza 4 eura. Izvor: Turistička

Podijelite sadržaj
Play Video