28.Objetnica pogibije Damira Tomljanovića Gavrana

U sjećanje na hrvatskog viteza, Damira Tomljanovića Gavrana u četvrtak odati će se počast u Krivim putu na mjesnom groblju gdje mu je vječno počivalište, povodom 28. obljetnice smrti.
Damir Tomljanović Gavran – Samozatajni Tigar, istinski junak poginuo je 17.veljače 1994.godine na bojištu Južnog Velebita.

”Stižem, prijatelju,” bila je uzrečica po kojoj su ga pamtili njegovi suborci, a upravo ona je i odražavala pravi karakter junaka Domovinskog rata, Damira Tomljanovića Gavrana – bio je prijatelj svima i za svoje je ljude, svoje vojnike bio spreman učiniti sve. Iako je obnašao dužnost zapovjednika, neumorno je svakodnevno bio među svojim vojnicima pa tako i onog dana kad je kao zapovjednik 2. bojne gardijske brigade Tigrovi i zapovjednik 1. Sektora IZM Zadar izgubio život na obroncima ”svog“ Velebita. Sjećanja na herojska djela tog legendarnog pripadnika Tigrova nisu zaboravljena.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video