Postavke
kolačića

31.godišnjica od međunarodnog priznanja Hrvatske

15. siječnja obilježavamo za hrvatsku državnost dva bitna datuma, odnosno Spomendan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i Dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja koji se obilježava kao dan sjećanja na 15. siječnja 1998. godine kada je završen proces povratka okupiranih područja istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske.

Ovim putem svim stanovnicima Ličko-senjske županije čestitam 31. godišnjicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske kao Spomendan na 15. siječnja 1992. godine, od kada je Republika Hrvatska postala i međunarodno priznata država.

Treba napomenuti da smo u posljednjih 31 godinu ostvarili sve bitne strateške ciljeve i pozicioniranje relativno mlade hrvatske države, od punopravnog članstva u Europskoj uniji i NATO savezu, pa do nedavnog ulaska u eurozonu i Schengen na koji način se Hrvatska smjestila među 15 država koje su ispunile sve navedene kriterije, istaknuo je u čestitiki Ličko-senjski župan Ernest Petry.

Podijelite sadržaj

Premijera: Nacistička tajna znanost

Tema ove emisije je znanost i pseudoznanost u vrijeme nacističke Njemačke te sve njene mračne tajne. NACISTIČKA TAJNA ZNANOST – od 6. svibnja, ponedjeljkom u

Podijelite sadržaj
Play Video