Postavke
kolačića

30.obljetnica zločina u Dabru

OBILJEŽENA je 30. obljetnice stradanja brojnih žrtava sela Dabar kod Otočca. Na obilježavanju je bio i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, zamjenica ličko senjskog župana Jasna Orešković Brkljačić, čelnici grada Otočca predvođeni gradonačelnikom Goranom Bukovcem, brojni branitelji okupljenih oko udruga okupljenih na temeljima Domovinskog rata. Dabar je jedna od brojnih točaka četničkog zločina u Lici u jesen 1991.godine.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je poručio svima koji svoju bol nose već trideset godina kako zna da bol ne blijedi s vremenom. Pozvao je da se vrati život u takva sela “jer ako izgubimo sva ova područja onda nismo realizirali one ideale za koje su ginuli naši preci i hrvatski branitelji”.

“Iako smo kao narod podnijeli strahovito stradanje pozivam vas da nikada ne izgubimo svoju vjeru, optimizam, snagu i motiv, da vratimo život u ovakva sela koja su u velikoj mjeri napuštena. Hrvatska je danas slobodna i samostalna i suverena. Ispunili smo svoje ciljeve ali čuvajmo i ovakve krajeve, sela poput Dabra” rekao je Medved uime premijera i hrvatske Vlade.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video