400 tisuća kuna za cestu u Ličkom Cerju

Načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić i Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek potpisali su u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje u Zagrebu Ugovor o financijskoj potpori kojim su uređeni međusobni odnosi između Općine Lovinac i Središnjeg državnog ureda. Na ovaj način se državni ured obvezao sudjelovati u financijskoj potpori za asfaltiranje općinske nerazvrstane ceste NC CR-28 u naselju Ličko Cerje koja vodi u zaseok Poljana.

Općina Lovinac prijavila se na javni poziv Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje koji je raspisan kroz program usmjeravanja i rasporeda sredstava za poticanje održivog povratka na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi kroz financijsku potporu jedinicama lokalne samouprave u 2022. godini.

Tom je prilikom Općina Lovinac nominirala projekt asfaltiranja navedene ceste u komu će Središnji državni ured sudjelovati u iznosu od 400.000 kuna koje će Općini Lovinac značajno pomoći u realizaciji planiranog projekta čijoj će se realizaciji pristupiti u prvom dijelu 2023. godine, odnosno čim to vremenske prilike dozvole. Ovo je jedan u nizu javnih poziva na koje se Općina Lovinac prijavila i tako osigurala financijska sredstva potrebna za infrastrukturne i druge projekte kojima se osigurava bolja kvaliteta života građana na području Općine Lovinac.

Slobodnalika.com Logo Bozic
Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video