Postavke
kolačića

50 milijuna € vrijedni ugovori – nova mjesta u vrtićima za još 5.080 djece!

Naš je cilj da do 2030. svako, ama svako dijete u Hrvatskoj ima svoje zajamčeno mjesto u vrtiću, jednako kao što danas svaki osnovnoškolac ima besplatne udžbenike, obrok i prijevoz – poručio je premijer Andrej Plenković na dodjeli ugovora iz 2. Poziva za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova.

„Riječ je o velikom projektu ulaganja u predškolsku infrastrukturu. Obuhvaćeno je 94 dječjih vrtića diljem Hrvatske, u 83 općine i grada. No to je tek dio šire reformsko-investicijske mjere u sklopu NPOO, teške 215 mil. €. U ova 2 Poziva osigurana su nova mjesta u vrtićima za 21.316 djece – i to uz pomoć bespovratnih EU sredstava za koja se Vlada RH izborila – a sveukupno smo dosad ugovorili više od 600 mil. € za izgradnju, proširenje ili modernizaciju čak 800 dječjih vrtića! Pritom smo, ne zaboravimo, iz Državnog proračuna Hrvatske godišnje osigurali 70,5 mil. € za njihovu fiskalnu održivost u lokalnim jedinicama.

Upravo smo pristupačnost ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja odredili jednim od 4 prioriteta Nacionalne razvojne strategije“

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video