Postavke
kolačića

79. godišnjica rođenja ratnog ministra obrane RH Gojka Suška

Gojko Šušak bio je simbol nacionalne pomirbe, zajedništva Hrvata iz Hrvatske, BiH i iseljeništva. Njegovo kratko izvješće na kraju Oluje „Gospodine predsjedniče, zadatak je izvršen!“ preraslo je u sinonim za sve pobjedničke operacije naših snaga u Domovinskom ratu.

16.ožujka 1945. godine u Širokom Brijegu rođen je domoljub, ratni ministar obrane RH , najbliži suradnik prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i istinski simbol zajedništva Hrvata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i iseljeništva Gojko Šušak.

Gojko Šušak je uz prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i kardinala Franje Kuharića jedan od trojice velikana hrvatskog naroda u stvaranju hrvatske države. Zaslužio je svoje časno mjesto u hrvatskoj povijesti.

Obrani domovine bio je posvećen 24 sata na dan. O braniteljima je brinuo kao o vlastitoj obitelji. Prepoznali smo ga kao osobu na koju smo se mogli osloniti. Uvijek je govorio da Hrvatsku vojsku treba graditi kao veliku obitelj u kojoj će se svatko osjećati kao kod kuće.

Uvijek je bio otvoren i na raspolaganju glede rješavanja svih ključnih pitanja za Hrvatsku vojsku i njene pripadnike.

Posebno je oduševljavala njegova ljubav i privrženost koju je u svom radu iskazivao prema vojnicima, zapovjednicima postrojbi, ratnim vojnim invalidima te članovima obitelji čiji su najmiliji tijekom Domovinskog rata položili svoj život na oltar domovine.

Gojkov doprinos ostvarenju hrvatskog sna u koji je ne štedeći se uložio sve svoje sposobnosti, svoje domoljublje, a prije svega ljudske vrline ostat će vječno nadahnuće za sve hrvatske naraštaje.

Takvoga Gojka nosimo u srcu i moramo sačuvati u trajnom sjećanju. Zato i zbog njega i svih drugih koji su prednjačili u stvaranju Hrvatske potrebno je uvijek iznova podsjećati na početke hrvatske slobode kako ti počeci ne bi nikada pali u zaborav.

Dragi Gojko vječna ti slava i hvala te laka hrvatska gruda koju si neizmjerno volio!

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Parni Valjak u Crikvenici

Parni Valjak nastavlja sa svojom velikom koncertnom turnejom u 2024. godini! Najavljuju koncert u Crikvenici, za subotu 13. travnja. Koncert će se održati u Sportskoj gradskoj

Podijelite sadržaj

Župa Presvetog Trojstva Otočac

Danas na Veliki četvrtak obredi su sljedeći. U 19.00 sati sv. Misa – kada se zapjeva Slava zvona zvone i nakon toga “šute” do Vazmene

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video