Postavke
kolačića

Ante Gašparović najbolji na natjecanju šumarskih tehničara

Prvi dan mjeseca ožujka protekao je uzbudljivo za šestero učenika zanimanja šumarski tehničar koji su odmjerili znanja i vještine na školskom natjecanju iz svoje struke u devet modula, i to sedam teorijskih i dva praktična, na Fortici i dvorištu naše Škole. Nakon napete borbe najbolji je rezultat ostvario Ante Gašparović i plasirao se na Državno natjecanje učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2024. 

Razredni kolege pomagali su u pripremi poligona i provedbi natjecanja kao suci i voditelji modula na terenu. 

Čestitke Anti na pobjedi, ali i ostalim natjecateljima, Mateu DujmovićuNikoli GledićuAni PodnarLovri Buriću i Marinu Gomerčiću čije osvrte i iskustva s natjecanja donosimo u nastavku.

Naš ovogodišnji pobjednik Ante Gašparović ima jak natjecateljski duh. Na natjecanje se prijavio kako bi provjerio svoje znanje iz stručnih predmeta. Vrlo dobar rezultat u okretanju vodilice i izradi zasjeka te izvrstan rezultat u teorijskim modulima u konačnici donijeli su mu pobjedu. Priželjkuje dobar rezultat na državnom natjecanju u Zagrebu, a mi mu držimo palčeve da to i ostvari.

Svega nekoliko bodova dijelilo je Matea Dujmovića do pobjede. Pokazao je izvrsno znanje u teorijskom i praktičnom dijelu, ali nedovoljno za pobjedu. Nije uspio pobijediti Antu, ali jest tremu zbog koje se i prijavio na natjecanje.

Raznolikost modula bio je poticaj Nikoli Glediću da se prijavi na natjecanje, ali i provjeri svoje šumarske vještine koje je razvijao svih ovih godina. Iako je teorijske module bolje riješio, rad s motornom pilom bio mu je zanimljiviji, ali odrađen ispod očekivanja, pa je treće mjesto itekako dobar rezultat.

Vođena natjecateljskim duhom i željom za stjecanjem novih iskustva, jedina natjecateljica Ana Podnar pokazala je da i djevojke mogu postići dobre rezultate u ovoj „muškoj“ natjecateljskoj disciplini. Dobrih rezultata ne bi bilo bez nastavnika šumarske struke kojima je zahvalna na bezuvjetnoj podršci i znanju svih ovih godina. Ponosna je na svoj rezultat jer je odmjerila znanja i vještine s mladićima te dokazala da ovo zanimanje nije isključivo muško.

Iz istih razloga kao i Nikola na natjecanje se prijavio i Lovro Burić. U teorijskom dijelu napravio je nepotrebnu pogrešku koja ga je stajala dobrog rezultata. Ni vrlo dobro rukovanje motornom pilom nije ga moglo progurati među najbolje. Sve u svemu, jedno lijepo iskustvo koje preporučuje svakom šumarskom tehničaru.

Marin Gomerčić priznaje da se u izračunima nije najbolje snašao. Napokon je uvidio koliko se snalazi na terenu s pomoću ručnih pomagala i osvijestio na kojim modulima treba još poraditi. Razrednom kolegi želi puno uspjeha među konkurencijom iz drugih škola.

Tekst: Gorana Mandarić, 2024.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Sretan Uskrs želi Grad Senj

Svim sugrađankama i sugrađanima grada Senja, kao i svim ljudima dobre volje čestitamo Uskrs, najveći kršćanski blagdan. Neka Vam blagdanski dani budu ispunjeni mirom, blagostanjem

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video