Advent u Gospiću

Grad Gospić u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Gospića, i svim gradskim ustanovama te udrugama civilnog društva kao i drugim partnerima osmislio je i ove godine bogat i raznolik program prigodan za vrijeme Došašća. Kako možete vidjeti iz letka predstavit će se mnogi glazbeni izvođači, pa će tako uz domaće folklorne, puhačke, pjevačke i  plesačke  snage Gospić ugostiti i mladu i popularnu zabavnu pjevačicu Domenicu uz koju će se zabaviti posebno djeca puštajući lampione dobrih želja. Božićnim će se repertoarom predstaviti i Kim Verson. I ove godine najljepše priče iz bajki „Trnoružica” i „Orašar” na pozornicu će nam donijeti baletani i balerine Ukrainskog klasičnog baleta.  Strauss „Novogodišnji koncert” simfonijskog orkestra Kharkivskog nacionalnog akademskog kazališta bit će poseban kulturni događaj, spektakl ozbiljne glazbe i plesa, bal  kakvog nemamo prilike vidjeti često. Na koncertu će solisti i simfonijski orkestar Kharkivskog nacionalnog akademskog kazališta opere i baleta pod ravnanjem dirigenta Dmitra Morozova izvoditi djela Johana Straussa.

Osim glazbe, Advent u Gospiću donijet će mnoštvo predavanja, pričaonica i sadržaja za djecu i odrasle. Tako će sv. Nikola tradicionalno i ove godine dijeliti poklone djeci u gospićkoj Katedrali.   Također, izdvajamo i zanimljiva druženja uz pub kvizove u Kulturno Informativnom centru. Kao poseban gost doći će i najpoznatiji hrvatski lovac Krešimir Sučević Međeral koji će odmjeriti snage s lokalnim ljubiteljima kvizova. Staru godinu ispratit ćemo uz taktove zabavne glazbe uz izvrsne zabavljače s Bosuta – Bosutske bećare te ženski sastav Učiteljice, ističu u gradu Gospiću.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

OTOČKE BADMINTAŠICE ŽUPANIJSKE PRVAKINJE

U petak se naša školska sportska dvorana pokazala sretnim terenom za naše badmintašice, Alani Draženović, Mariju Orešković, Magdalenu Šepac i Melani Pielić, koje su izborile nastup na državnoj

Podijelite sadržaj
Play Video