Postavke
kolačića

Ambulanta u Karlobagu bogatija za novi moderni ultrazvuk

Župan ličko-senjski, Ernest Petry i načelnik Općine Karlobag, Boris Smojver, danas su posjetili ambulantu u Karlobagu. Povod njihovog posjeta bila je nabavka novog ultrazvuka za ambulantu, koji će značajno olakšati preglede pacijentima, posebno starijim mještanima ove općine. Ova investicija u zdravstvenu opremu važan je korak prema unapređenju zdravstvene skrbi u Karlobagu.

Cijena nabavke ultrazvuka iznosila je 35 tisuća eura, a financiranje je ostvareno zahvaljujući zajedničkim naporima Ličko-senjske županije i Općine Karlobag. Ličko-senjska županija sufinancirala je 85% troškova, dok je preostalih 15% osigurala Općina Karlobag iz svog proračuna. Osim financijske potpore, Općina Karlobag će osigurati i edukaciju za upravljanje ultrazvukom, koja će se održati u Zagrebu, kako bi se osiguralo da medicinsko osoblje može efikasno koristiti novi uređaj.

Nabavka ovog ultrazvuka predstavlja veliki korak naprijed za lokalnu zdravstvenu skrb. Pacijenti će sada moći obavljati potrebne dijagnostičke preglede u svom mjestu, bez potrebe za putovanjem do udaljenijih zdravstvenih centara. To će posebno olakšati život starijim osobama i onima s otežanim pristupom prijevozu. Osim što će novi rendgen ubrzati proces dijagnostike, također će omogućiti preciznije i točnije rezultate, što je ključno za pravovremeno liječenje i skrb.

Načelnik Smojver istaknuo je važnost ove investicije za zajednicu, naglašavajući kako je unapređenje zdravstvene skrbi prioritet za Općinu Karlobag. Župan Petry izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Općinom i zajedničkim naporima koji su doveli do realizacije ovog projekta. Dodao je kako će Ličko-senjska županija i dalje podržavati slične inicijative koje doprinose boljoj kvaliteti života građana.

Podijelite sadržaj
Play Video

Savršeno mjesto za obiteljski izlet

Vidjeti kako djeca sretno i ispunjeno sudjeluju u događanjima koja organiziramo za nas predstavlja veliko zadovoljstvo. Legende Plitvičkih dolina su savršeno mjesto 𝐳𝐚 𝐨𝐛𝐢𝐭𝐞𝐥𝐣𝐬𝐤𝐢 𝐢𝐳𝐥𝐞𝐭

Podijelite sadržaj
Play Video