Amići ostaju u pritvoru, podignute optužnice

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Gospiću podignulo je u srijedu, nakon provedene istrage, optužnicu protiv trojice Amića iz Perušića, oca Darka (48) i dvojice sinova – Baje (31) i Darka (27) zbog prijetnje načelniku Općine Udbine. ODO ih optužnicom tereti da su 20. siječnja 2022. u jednom ugostiteljskom objektu u Udbini prijetili 35-godišnjem načelniku u vezi s njegovim radom i postupanjem kako bi ga zastrašili, što je je u njemu izazvalo “osjećaj straha i nesigurnosti”.

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, predložilo je da se svoj trojici okrivljenika produži istražni zatvor.

Uvedeno malo više reda

Načelnik Općine Udbine Josip Seuček rekao je za Hinu kako su mu prijetili vezano uz štetu koju stoka obitelji Amić čini na tuđim livadama i poljima te zbog opasnosti od stoke na prometnicama. Također je rekao da se u posljednje vrijeme, nakon nemilog događaja, vlasnici ipak drže više reda i da se stoka bolje čuva.

Pozvao je sve mjerodavne službe i inspekcije da u stočarstvu i poljoprivredi provode više nadzora i da se na poljoprivredu potiču oni koji imaju uvjete za to.

Seuček je rekao kako je inače „trajni problem to što nekontrolirana ispaša nečuvane stoke u vlasništvu više romskih obitelji direktno šteti drugim poljoprivrednicima, pa i problem ugrožavanja sigurnosti ljudi u prometu zbog nekontroliranog kretanja njihove stoke“.

Policija je izvještavala o naletima vozila na konje koje Amići i njihova rodbina ostavljaju bez nadzora, za što su neki od njih već bili pravomoćno kažnjavani.

Otac Darko je nakon prijetnje načelniku Seučeku neko vrijeme bio u bijegu, ali se sam javio u gospićki zatvor, objavila je HINA što su prenijeli vijest svi vodeći mediji.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj

110.godina Cerovačkih špilja

Prije 110 godina, na području južnog Velebita, otkrivene su Cerovačke špilje.Otkrivene su prilikom radova na izgradnji Ličke pruge koje je predvodio inženjer Nikola Turkalj. Park

Podijelite sadržaj
Play Video