Postavke
kolačića

Ana Lemić i dalje na čelu Matice Hrvatske u Gospiću

Održana je izborna skupština Ogranka Matice hrvatske u Gospiću na kojoj je izabrano novo rukovodstvo Ogranka za naredno četverogodišnje razdoblje.

Za predsjednicu je ponovno izabrana ugledna gospićka profesorica Ana Lemić, prof., za dopredsjednika je izabran dr.sc. Joso Vrkljan, a za tajnicu Ogranka izabrana je  Tihana Štimac, mag.oec. Uz predsjednicu, dopredsjednika i tajnicu u predsjedništvo Ogranka izabrani su doc.dr.sc. Ivan Brlić i Mario Jurjević, mag.prim.educ. Za blagajnicu je izabrana Vera Popravak. U nadzorni odbor Ogranka Matice hrvatske u Gospiću izabrani su izv.prof.dr.sc. Jasminka Brala Mudrovčić, Marijana Musić Mašić, prof. i Ivan Orešković, prof. Na skupštini su izabrane i ovlaštene osobe za zastupanje Ogranka Matice hrvatske u Gospiću, a one su predsjednica Ana Lemić, prof. i tajnica Tihana Štimac, mag. oec.

Matica hrvatska u Gospiću osnovana je daleke 1843. godine. Nakon II. Svjetskog rata Ogranak Matice hrvatske u Gospiću obnovljen je 27. studenog 1966. godine i djelovao je do 31. prosinca 1971. godine, kada je i većina ogranaka Matice hrvatske u Hrvatskoj ugašena. Svoj rad Ogranak Matice Hrvatske u Gospiću obnovio je među prvima u Hrvatskoj i to 13. svibnja 1990. godine i uspješno djeluje do danas u kulturnim događanjima na području Like, a njegovi članovi s ponosom šire i promiču hrvatsku kulturu i hrvatski identitet.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video