Postavke
kolačića

Andrej Plenković podržao Ernesta Petrya u kandidaturi za ličko senjskog župana

Predsjednika HDZ-a Andrej Plenkivić danas je na Plitvičkim jezerima održao radni sastanak sa predsjednicima gradskih i općinskih organizacija HDZ-a s područja Lički-senjske županije.


Na sastanku su uz Plenkovića nazočili Tomo Medved – zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar hrvatskih branitelja, Davor Božinović – ministar unutarnjih poslova, Mario Banožić – ministar obrane koji je ujedno i kandidat HDZ-a za župana Vukovarsko-srijemske županije, Krunoslav Katičić – glavni tajnik HDZ-a i Mario Kapulica – savjetnik predsjednika HDZ-a.
Na sastanku je Plenković u svoje osobno ime i u ime središnjice HDZ-a dao punu potporu Ernestu Petry na kandidaturi za župana Ličko-senjske županije za kojega je rekao da će nakon izbora Petryja za župana imati punu potporu u radu i suradnji s Vladom RH kako bi se realizirali svi značajni projekti vezani za razvoj gospodarstva na području Ličko-senjske županije, a u cilju ostvarivanja preduvjeta za otvaranje novih radnih mjesta i sprječavanja iseljavanja stanovništva s ovih područja. Plenković je naglasio da je uvjeren da će stanovnici županije prepoznati program HDZ-a kao i da će Ernest Petry biti novi župan Ličko-senjske županije. Time su pale u vodu priče da središnjica HDZ, točnije njen vrh ne podržava Ernesta Petrya, koji tvrde nam sudionici radnog sastanka ima velike simpatije predsjednika Vlade i cijelog vrha vladajuće stranke.


Plenković je ujedno dao potporu Marijanu Kustiću, predsjedniku ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije kao i svim kandidatima za gradonačelnike i općinske načelnike na području Ličko-senjske županije.

Petry je nakon sastanka izjavio da je iznimna čast i odgovornost dobiti bezerezervnu potporu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i Tome Medveda – zamjenika predsjednika HDZ-a u kandidaturi za župana Ličko-senjske županije, pozvavši se na riječi predsjednika Plenkovića da je cilj HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima staviti stvari na svoje mjesto u Ličko-senjskoj županiji.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Plenković u petak dolazi u Gospić

HDZ Ličko senjske županije u petak će u 17 sati u Gospiću u objedinjenoj svečanosti obilježiti 34.godine postojanja. Ličko senjska županija 34.godine je najveći hrvatski

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video