Postavke
kolačića

Andrej Plenković: Kako smo i najavili, do 2030. osigurat ćemo mjesto u dječjem vrtiću za svako hrvatsko dijete, a od 2027. u škole u potpunosti uvesti jednosmjensku nastavu!”

Predstavljena su 3 javna poziva Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih, vrijednosti 1,12 milijardi €: 1. dodatno proširenje vrtićkih kapaciteta (45,6 milijuna €); 2. prelazak osnovnih škola u jednu smjenu i nove sportske dvorane i igrališta za cjelodnevnu školu (okrugla milijarda €); 3. povećanje obuhvata srednjih škola – izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje (75,3 mil. €).

Premijer Andrej Plenković: Koliko su nam odgoj i obrazovanje važni, govori i činjenica da smo u dosadašnjim mandatima podigli proračun #MZOM za više od 2 mlrd €. Politikom iskrenog socijalnog dijaloga unaprijedili smo status učitelja – plaće su im porasle za 60%.

Naša Vlada od 1. dana želi stvoriti jednake prilike za svu djecu, pa mi je zato posebno drago što svi hrvatski učenici danas imaju besplatne i udžbenike i školski obrok i prijevoz! Svjedočimo najvećem ulaganju u obrazovnu infrastrukturu u povijesti HRVATSKE – u tijeku je investicijski ciklus od ukupno 2,7 mlrd €!

Ministar Radovan Fuchs: Do sada je, kroz prethodna 2 poziva, u dječje vrtiće uloženo 530 mil. €, a s novim pozivima naši će mališani dobiti još 3.700 zajamčenih mjesta diljem Hrvatske. Ne zaboravimo ni to da je Vlada Republike Hrvatske osigurala i 77,1 mil. € za fiskalnu održivost vrtića.

https://t.co/ZzIgql60K7

Izvor: HDZ

Podijelite sadržaj
Play Video

Švica je sutra epicentar nogometa

Program povodom proslave švičkog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja 24. lipnja 2024. godine je zaista šarolik i vrijedi posjetiti Švicu narednih dana. Sutra, nedjelja 23. lipnja

Podijelite sadržaj

Ukrajinka Taja i sladoled !

Vihor rata raselio je po svijetu mnoge Ukrajince. Dosta ih je našlo svoj “drugi doma” i u Lici. U Gospiću smo u poznatoj slastičarnici Specijal

Podijelite sadržaj
Play Video