Postavke
kolačića

Andrej Plenković siguran u pobjedu Ernesta Petryja, novinarima se obratio i Petry

Predsjednik HDZ-a dao je izjavu nakon sastanka Predsjedništva stranke na kojem su se analizirali rezultati izbora

U stranačkoj središnjici u ponedjeljak kasno poslijepodne sastalo se Predsjedništvo HDZ-a koje je analiziralo rezultate prvog kruga lokalnih izbora.

Pred novinare su prvo izašli kandidati za ličkog župana Ernest Petry i sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak.

“U ovom trenutku Darko Milinovićima puno manje potencijala nego što ga ima HDZ, Darko Milinović i njegov projekt LiPO znače prošlost na području Ličko-senjske županije“, poručio je Petry, javlja Dnevnik.hr.

Na kraju je pred novinare izašao predsjednik HDZ-a Andrej Plenković

Komentirajući HDZ-ove “utvrde” poput Ličko-senjske županije, rekao je: “Tu je situacija specifična. Milinović je bio kandidat HDZ-a, ovaj put ima svoju stranku. HDZ ima sjajnog kandidata. Uvjeren sam da će u drugom krugu Ernest Petry pobijediti. Što se tiče Šibensko-kninske županije, doprinos Pauka i HDZ-a za razvoj te županije je velik, nadam se da će on i dalje biti župan.”

Na pitanje koga će podržati u drugom krugu u Zagrebu, rekao je: “Politika HDZ-a u ovakvim situacijama je ista. O tome će odlučiti predsjednik gradskog odbora HDZ-a, ali poznato je da biračima prepuštamo da odluče. Mi smo demokršćanska stranka, nećemo poput drugih pozivati ljude da zaokružuju broj tri ili da unište listiće.”

“Ja uvijek izlazim na izbore”, dodao je.

Na kraju je dodao: “Napravili smo cjelovitu analizu. Očekujemo maksimalan nagažman u drugom krugu i uspjeh HDZ-a. Očekujem da budemo na oko 45% svih lokalnih jedinica. HDZ je i nakon 32 godine dominantna politička snaga”, javlja N1.

Podijelite sadržaj
Play Video

Priopćenje Jose Vrkljana

Iskreno sam se nadao da kampanja neće ići u negativnom smjeru i nisam htio kopati po prošlosti, ali sam sada prisiljen mojim dragim Gospićankama i

Podijelite sadržaj
Play Video