Postavke
kolačića

Anušić na sastanku Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije: Nastavljamo pomagati Hrvatima u BiH

Stavit ćemo naglasak na razvojne projekte, odnosno na one koji će biti dodana vrijednost Hrvatima koji žive izvan Hrvatske, pa tako i Hrvatima koji žive u BiH

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić nazočio je sastanku Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije danas 3. lipnja 2024. u Osijeku.

Naime, ministar Anušić počasni je član Upravnog vijeća Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije i poručuje kako će nastaviti raditi na političkoj, ekonomskoj i svakoj drugoj pomoći svim Hrvatima koji žive izvan granica Hrvatske, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Vojvodini i Crnoj Gori.

“To je naša zakonska i ustavna obveza, ali za ovakvo djelovanje zakonska obveza nije ni potrebna jer je to prije svega moralna obveza. To je naš narod i moramo tu dužnost pomaganja imati usađenu u sebi”, rekao je ministar Anušić potvrdivši kako je i Osječko-baranjska županija spremna nastaviti produbljivati tu suradnju.

“Stavit ćemo naglasak na razvojne projekte, odnosno na projekte koji će davati dodanu vrijednost Hrvatima koji žive izvan Hrvatske, pa tako i Hrvatima koji žive u BiH”, zaključio je ministar obrane.

Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije se bavi humanitarnim aktivnostima koje su usmjerene na dobrobit bolesnih, starih i nemoćnih osoba, djece predškolske dobi, učenika, studenata, mladih, fizičkih i pravnih osoba te projektima u Republici Hrvatskoj i Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Osnovana je u veljači 2020. godine sa sjedištem u Vukovaru.

Uz ministra Anušića, sastanku je nazočio potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić sa suradnicima i vrhbosanski nadbiskup i metropolit mons. Tomo Vukšić.

Izvor: Ministarstvo obrane Republike Hrvatske

Podijelite sadržaj
Play Video

Manifestacija Vridne ruke u Novalji!

Bura, posolica i ljekovito bilje, esencija su koja paški sir čini toliko neodoljivim i prepoznatljivim, a vrijedne ruke naših ovčara brigom o paškoj ovci ovaj

Podijelite sadržaj
Play Video