Postavke
kolačića

Baka Zorka iz Brinja proslavila 100. rođendan

U Domu za starije osobe u Gospiću danas je održano veliko slavlje povodom 100. rođendana bake Zorke Lončar, rođene u Brinju, koja je svojim optimizmom i energijom zarazila sve prisutne. Veliki broj prijatelja, rodbine iz svih krajeva Hrvatske te štićenika Doma okupio se kako bi zajedno proslavili ovaj izuzetan jubilej.

Prizor u dvorani bio je dirljiv. Prvo pitanje bake Zorke okupljenima i novinarima bilo je “Jel mi došao župan Ernest?” , s kojim nakon što ga je ugledala među gostima srdačno izljubila. Uz župana Petryja, stoti rođendan baki Zorki došli su čestitati njegova zamjenica Jasna Orešković Brkljačić i načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić, koji su ju darovali prigodnim poklonima.

Unatoč teškom životu i izazovima kroz koje je prošla, posebice tijekom i nakon Drugog svjetskog rata, baka Zorka je zadržala svoju vedrinu i ljubav prema životu. Posljednjih 14 godina provodi u Domu za starije u Gospiću, gdje je omiljena među štićenicima i osobljem.

Tijekom slavlja, župan Petry je u čast bake Zorke upalio svijeće na rođendanskoj torti, a baka nije skrivala svoje oduševljenje. Cijelo vrijeme je pjevala ličke pjesme, a vrhunac slavlja bio je kada je zajedno sa županom otpjevala “Ličkog Sokola”, što je izmamilo aplauze i osmijehe svih prisutnih.

Ovo stoljetno slavlje bilo je prilika da se prisjetimo koliko jedan život može biti bogat i kako svaka godina nosi svoje posebne priče i uspomene. Baka Zorka svojim primjerom pokazuje da, bez obzira na sve prepreke, život treba slaviti sa smijehom, pjesmom i ljubavlju.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video